‘Wendy: Heel Holland Helpt nu al succesvol’

Ruim een week voor de start is Wendy: Heel Holland Helpt al succesvol te noemen. Dat zegt een woordvoerder van RTL 4 vandaag. In deze nieuwe RTL 4-show volgt Wendy van Dijk vanaf vrijdag 19 oktober de verrichtingen van gewone Nederlanders die hun uiterste best doen landgenoten te helpen. De resultaten van hun acties overtreffen volgens Wendy alle verwachtingen. “Ik had wel enthousiasme verwacht, maar niet dat het zo’n gekkenhuis zou worden“, vertelt ze.

Wekelijks krijgen vijftig willekeurige mensen duizend euro en de opdracht daar iets goeds mee te doen voor een ander. Met de videocamera die ze meekrijgen maken ze een verslag van hun goede daad. Wendy: “Het idee van het verschil maken voor een ander, lijkt zich als een olievlek over heel Holland te verspreiden. Alle deelnemers hebben grote plannen en schakelen vele anderen in om ook mee te helpen.

Zo is in de eerste aflevering van ‘Wendy: Heel Holland Helpt’ te zien hoe Angelique uit Den Haag voor meer dan 18.000 euro aan sportspullen heeft geregeld voor haar vriendinnen Sonja en Corin, die al lang bezig zijn met de oprichting van een sportschool voor mensen met een maatje meer.

De Rotterdamse Boaz maakt het leven van Pia een stuk zonniger. Pia’s zoon was een goede vriend van Boaz, maar overleed vorig jaar. Pia kent meer zorgen, want ze heeft uit financiele overwegingen haar auto weg moeten doen en is noodgedwongen kleiner gaan wonen. Boaz verrast Pia en haar dochters met een verwendag per limousine, inclusief een overnachting in een luxe hotel. Bovendien kreeg Pia een dag later te horen dat ze een jaar lang gratis in een nieuwe auto mag rijden en dat haar nieuwe woning volledig is geschilderd, gestoffeerd en gemeubileerd.

Willeke uit Zwolle heeft haar duizend euro gebruikt om speelgoed te kopen voor het kinderdagverblijf voor gehandicapte kinderen waar ook haar zoon op zit. Ook ziet de kijker hoe een studente en haar vriendin zich inzetten voor twaalf Zevenbergse hangouderen, die dringend behoefte hadden aan nieuwe zitplaatsen.

Verder wordt er aandacht besteed aan het initiatief van Vivian uit Den Bosch, die voor duizend euro rozen, lolly’s en ballonnen kocht en deze uitdeelde aan voorbijgangers, met de vraag of ze iets aardigs voor een ander wilden doen.

De overige cases die aan bod komen in de eerste uitzending variëren net als de bovenstaande van klein naar groot. Daarnaast worden in de studio elke uitzending vijftig mensen uit het publiek gekozen met dezelfde opdracht: doe iets goeds voor een ander. Wendy: “Ik hoop van harte dat heel Holland de goeddoeners hierbij helpt!“. Mensen die zelf kans willen maken op de duizend euro om een ander mee te helpen, kunnen zich nog steeds aanmelden via de website rtl.nl/wendy.

De acht afleveringen van het nieuwe programma Wendy: Heel Holland Helpt zijn vanaf vrijdag 19 oktober wekelijks tussen 20.30 en 21.40 uur te zien bij RTL 4.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen