581.000 kijkers voor Het Nieuwe Volkslied


De kijkcijfers van woensdag 10 oktober 2007 (SKO)

Het Nieuwe Volkslied (VPRO, Ned1, 21:28) – ‘Mijn Vaderland’ van Frans Bauer is woensdagavond in de tv-uitzending Het Nieuwe Volkslied van de VPRO tot het ‘nieuwe Nederlandse Volklied’ gekozen. Het nummer kreeg 27,8 procent van de stemmen. Dat werd bekendgemaakt bij Pauw en Witteman. Frans Bauer zei in een reactie zeer vereerd te zijn. Maar het Wilhelmus blijft voor hem het enige echte volkslied. De verkiezing had plaats in het kader van de Week van Democratie.

Cornald Maas was tijdens de uitzending één van de panelleden. Hoewel Maas de nieuwe volksliederen van deskundig commentaar voorzag, ziet hij het Wilhelmus liever niet verdwijnen. “Het lied hoort bij de historie van Nederland“, aldus Maas bij TVgids.nl. “Maar het is wel typisch Nederlands dat we de tekst niet kennen. We hechten veel minder dan in het buitenland waarde aan onze geschiedenis, met als gevolg dat mensen bijvoorbeeld weinig afweten van de Tachtigjarige Oorlog of het vrouwenkiesrecht. Dat vind ik kwalijk, omdat het gebeurtenissen zijn die Nederland hebben gevormd.” Het Nieuwe Volkslied werd woensdagavond door 581.000 kijkers (madl: 9.7%) bekeken. Pauw en Witteman trok daarna 888.000 kijkers.

Outback Jack (NET5, 21:31) – Al na één uitzending besloot NET 5 de datingshow Outback Jack te verhuizen van de zondagavond naar de woensdagavond. De eerste aflevering van Outback Jack werd gisteren herhaald en trok 355.000 kijkers (madl: 5.9%). Zondag werd deze aflevering nog door 280.000 kijkers bekeken. In Outback Jack strijden elf Nederlandse en Vlaamse dames om de liefde van de Australische Luke. Om in de Outback van Australië te komen, moesten zij uit een vliegtuig springen. En dat was voor hen niet het ergste. De aan luxe gewende dames verblijven voor Outback Jack in een ruige omgeving. “Ik wil gewoon mijn pumps aan, maar daar kun je hier niet op lopen“, vertelt kandidate Charlotte in Televizier. “Die stomme boots staan toch niet elegant? Ik probeer morgen gewoon mijn naaldhakken weer, hoor!” De klachten stapelen zich op: “Als ik het had geweten: wat moet ik hier nu met mijn hotpants en naaldhakken?“, “Ik kan me niet rustig opmaken; ik heb een grote spiegel nodig en wat extra tijd!” en “Er lopen allemaal beesten over de wc!

Hello Goodbye (NCRV, Ned1, 20:39) – Het programma Hello Goodbye is zo goed als onvoorbereid, vertelt presentator Joris Linssen in Televizier. “Ik stap negen van de tien keer compleet blanco op mensen af en vraag waarom of voor wie ze op Schiphol zijn. Vanaf dat punt laat ik me leiden“, aldus de presentator. Dat onvoorbereide is volgens Joris de kracht van het programma. “We zetten niets in scène en daardoor komt het zo levensecht over. Maar het is natuurlijk altijd weer afwachten of je de juiste mensen tegenkomt. Iedereen heeft weliswaar een verhaal, maar lang niet alle mensen willen op tv. De opnamen lopen ook geregeld uit, doordat een vlucht vertraging heeft. We willen altijd de hereniging bij de ‘gate’ vastleggen, dus dan staan de ploeg en ik soms behoorlijk lang te wachten. In de tussentijd kun je namelijk niet ‘even’ een ander item gaan draaien, want stel je voor dat je de aankomst mist!” Hello Goodbye werd woensdag door 1.182.000 kijkers (madl: 19.2%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen