‘VARA digitaal het best bekeken’

De twee nieuwe digitale televisiekanalen van de VARA, ConsumentenTV en Humor TV, zijn de best bekeken digitale zenders van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO). Dat is uit onderzoek van de NPO gebleken, meldt een zegsvrouw van de VARA vandaag. “De VARA is trots dat we in zo’n korte tijd met betrekkelijk weinig middelen dit tot stand hebben gebracht“, aldus programmadirecteur Frans Klein. Hij wil ‘dolgraag’ de kwaliteit van beide zenders verhogen, vertelt de programmadirecteur.

Frans Klein: “Maar daarvoor moeten we eerst nog in gesprek met de NPO.

Gemiddeld kijken maandelijks 700.000 mensen naar ConsumentenTV en ruim één miljoen mensen naar HumorTV. “Dit geeft aan dat er definitief bestaansrecht is voor nieuwe digitale televisiekanalen in Nederland“, aldus Wessel de Valk, hoofd nieuwe media VARA. “De VARA wil haar programmering daarom aanpassen. ConsumentenTV wordt uitgebreid met nieuwe programma’s. Humor TV wordt vernieuwd met een breder aanbod en met een platform voor nieuwe makers. Maar dat hangt natuurlijk samen met financiering.

Op HumorTV brengt de VARA 24 uur per dag comedy, amusement en cabaret. Naast diverse buitenlandse series zoals Absolutely Fabulous, Little Britain, Fawlty Towers en French And Saunders, zijn ook Nederlandse programma’s zoals Shouf Shouf, Kinderen Geen Bezwaar en Mooi! Weer de Leeuw op HumorTV te zien. De Valk: “Binnenkort zal de programmering worden uitgebreid, zodat de kijker minder wordt geconfronteerd met herhalingen en meer met nieuw aanbod.

Na het succes van Kassa heeft de VARA het thema Consumenten uitgebreid naar het 24-uurs tv-kanaal ConsumentenTV. Hierop is ondermeer dagelijks het laatste consumentennieuws en het programma Vraag en Beantwoord te zien. In Vraag en Beantwoord kunnen kijkers live vragen stellen per telefoon.

Daarnaast brengt ConsumentenTV live de verlenging van Kassa, inmiddels te zien als Kassa 2. Daarnaast zijn overige consumentenprogramma’s te zien, waaronder de herhalingen van ondermeer Radar (TROS), Kassa 3 (VARA), Llinke soep (LLiNK), In de knip (MAX), Hallo Gelderland (Omroep Gelderland) en andere programma’s van de Publieke Omroep. De Valk: “De VARA gaat de programmering vernieuwen met speciaal voor het digitale kanaal gemaakte programma’s, waarbij nieuwe technieken en participatie van de kijker centraal staan.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen