Van Nieuwkerk twijfelt over nieuw contract bij VARA

De toekomst van Matthijs van Nieuwkerk bij de VARA is onzeker. De televisiepresentator laat in het midden of hij een nieuw contract bij de omroep zal ondertekenen. “Ik weet het niet. Dat ligt ook aan de VARA natuurlijk. Ik zit erover na te denken“, vertelde Matthijs dinsdag op Het Gesprek. Het contract van Matthijs van Nieuwkerk met de omroep loopt vol- gend jaar af. “We hebben afgesproken dat we voor het eind van dit jaar met elkaar besluiten of we doorgaan of niet“, aldus de presentator.

Matthijs van Nieuwkerk denkt dat de VARA graag door wil met zijn programma De Wereld Draait Door. “Daar is ook iets voor te zeggen, ook voor mij. Ik heb het erg naar mijn zin. Er zijn ook een paar dingen die ik jammer vind aan het programma.

De presentator is bijvoorbeeld teleurgesteld dat zijn programma moet wijken voor het voetbal op Nederland 3. “Er zit niet zoveel continuïteit in. Ik praat nu als een verwend kind. Maar soms ben je er niet, dan weer eens een half uurtje, soms twintig minuten. In het begin vond ik het niet zo erg, ik vond het knap genoeg dat we er elke dag iets van bakten, zeg maar. Maar nu denk ik wel eens, mwah.

Het wijken voor voetbaluitzendingen is echter geen breekpunt, vertelt Van Nieuwkerk. “Nee, het zou heel goed kunnen dat ik me daar met frisse zin weer in stort. Maar op dit moment merk ik, dat ik denk: hè, ik begrijp het niet. De voorbeschouwing van het voetbal duurt ook zo eindeloos lang en het heeft dan weer een minder kijkcijfer dan wij. Waarom doen we dat dan? De logica ontbreekt een beetje, de reden. Als het een miljoenenpubliek had, dan moet je minzaam buigen, maar dat is niet zo.

Graag zou Matthijs een late night programma maken. “Dat lijkt me ontzettend leuk. Ik weet niet waarom eigenlijk, want ik maak nu een soort late night-programma in de vooravond, zou je kunnen zeggen. Maar het is een lekkerder tijdstip, denk ik.

Voor een programma om elf uur zou Matthijs niet direct overstappen naar een commerciële concurrent, zegt hij. In principe wil hij bij de VARA blijven. “Ik heb ook een ingewikkeld contract, met de VPRO en NPS. Ik zou wel durven, maar ik geloof het niet. Ik wil ook even weten hoe het met De Wereld Draait Door doorgaat, daar ben ik wel even nieuwsgierig naar. Nogmaals, het ligt ook aan de VARA.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen