Peter R. de Vries schrapt tv-uitzending

Geplaatst op vr 19 okt 2007 om 20:58

De voor zondag geplande aflevering van het televisieprogramma van Peter R. de Vries gaat niet door. De uitzending zou gaan over een in 2004 voor kinder- misbruik veroordeelde zeilinstructeur. Dat meldt een woordvoerder van SBS 6 vandaag aan het ANP. De beslissing volgt op een uitspraak van de rechter in een door de zeilleraar aangespannen kort geding. Die bepaalde vrijdag dat De Vries geen beeld- en geluidsfragmenten van de man en zijn zeilschool mag uitzenden op televisie.

De zeilleraar werd twee jaar geleden veroordeeld tot een taakstraf en een verplichte behandeling voor het langdurig misbruiken van een minderjarige jongen. Ook mocht hij van de rechter drie jaar lang geen zeilles aan kinderen geven. De Vries stelt in zijn uitzending dat R. dat inmiddels ondanks het verbod wel weer doet.

Nu Peter R. de Vries de betreffende beeld- en geluidsfragmenten niet mag uitzenden, blijft er volgens SBS 6 te weinig van de aflevering over om te tonen.
5 Reacties op “Peter R. de Vries schrapt tv-uitzending”


 1. Atmos

  Ik vind het niet raar dat Nederland van nr 1 naar 12 is gezakt met persvrijheid. Waarom zou dit bijv niet uitgezonden mogen worden??? Je kind zou er maar op zeilles zitten, zulke dingen wil je toch weten??

 2. Henk

  Dit komt doordat de meerderheid van de rechters in nederland zelf pedo’s zijn.

 3. ronaldo

  Hij schaadt het priveleven van de pedofiel zegt de rechter!!

  Waar gaan we naar toe Nederland!! Niet te geloven en ondertussen misbruikt hij kinderen.

  Peter voor minister president.

 4. Joop

  Gelukkig is het beoogde resultaat, namelijk de ontmaskering en sluiting van de zeilschool toch gehaald, overal op Internet circuleren nu zijn gegevens, hij is niet voor niets al ondergedoken, maar goed ook.

  Zeilschool Optimx
  Info@zeilschooloptimax.nl
  Smaragdhorst 89
  2592RH ‘s-Gravenhage

  Bas Rueijs 06 54688895
  Adres: Smaragdhorst 89
  Postcode: 2592 RH
  Plaats: Den Haag
  Regio(s): Zuid Holland (NL)
  Email: info@nautic-events.com
  Website: http://www.nautic-events.com

 5. superted

  Schieten is veel te snel, het moet wat langer duren zodat we er allemaal meer plezier van hebben en hij ook wat langer de tijd heeft om over zijn daden na te denken.
  Diende dat Kort Geding soms voor de rechtbank in Den Bosch, want dan kan ik die uitspraak wel begrijpen!
  Wat is Nederland toch verrot. Als ik hier niet geboren was dan zou ik er sowieso niet meer willen wonen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.