Nieuwe ontsnappingspoging in derde seizoen Prison Break

Na de slimme ontsnapping uit de Fox River gevangenis en een spannende ontsnappingstocht die de broers Michael Scofield (Wenworth Miller) en Lincoln Burrows (Dominic Purcell) dwars door Amerika naar Panama bracht, komt Michael weer achter de tralies terecht. Dit keer in de beruchte Sona gevangenis in het Zuid-Amerikaanse land waar geen ontsnapping mogelijk lijkt. Dit is het begin van het derde seizoen van Prison Break, dat vanaf vanavond vervroegd te zien is bij RTL 5.

In het eerste seizoen van Prison Break zagen 700.000 kijkers hoe Michael Scofield zich liet opsluiten in de Fox River Penitentiary om zijn broer Lincoln Burrows met een ingenieus plan uit de dodencel te krijgen. In seizoen 2 zagen de kijkers de acht ontsnapten op de vlucht slaan voor de FBI en ‘The Company’. Deze obscure organisatie met machthebbers tot in het Witte Huis, wilden Lincoln laten opdraaien voor de moord op de broer van de vice-president.

De vlucht bracht Michael en zijn oudere broer naar Panama, waar Lincolns’ onschuld eindelijk bewezen werd. Maar net op het moment dat ze kunnen genieten van hun herwonnen vrijheid, wordt Michael opgepakt en overgebracht naar de Panamese Sona gevangenis. Op dat moment staan de broers er weer alleen voor en begint opnieuw, een race tegen de klok.

De beruchte Carandiru gevangenis in Brazilië werd als inspiratiebron gebruikt voor het oord waar Michael Scofield terecht is gekomen. Samen met zijn vijanden FBI-agent Mahone, oud-gedetineerde T-Bag en voormalig bewaker Bellick is hij beland op een plek waar moord en doodslag de boventoon voeren en de gevangenen de regie hebben overgenomen. Na een moorddadige opstand zijn de bewakers gevlucht en de enige manier om de Sona gevangenis uit te komen lijkt in een lijkenzak.

Maar vluchten zit Michael in het bloed en dat is precies de reden waarom hij in Sona is gedetineerd. De organisatie ‘The Company’, die zijn broer in de dodencel bracht, eist dat Scofield een van de gevangenen helpt ontsnappen; een man die zich verborgen houdt in het riool van de gevangenis. Michael moet wederom zijn leven op het spel zetten om een gewaagde en onmogelijke lijkende ontsnappingspoging te doen.

Het derde seizoen van Prison Break start vanavond op RTL 5. Eigenlijk zou de nieuwe serie pas op 29 november van start gaan, als opvolger van de hitserie Heroes, dat een week eerder – op 22 november – zijn seizoensfinale beleeft.

Door het vroegtijdig stoppen van het realityprogramma Lost in Tokyo kwam er echter een plek vrij op de donderdagavond van RTL 5. Prison Break vult die plek en is vanaf vanavond wekelijks om 20.30 uur te zien bij de zender.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen