Maud presenteert Euro Hockey League voor NET 5

Maud Mulder gaat voor NET 5 live het nieuwe Europese hockeytoernooi Euro Hockey League presenteren. Dat meldt een zegsvrouw van NET 5 vandaag. Maud, die nationaal bekend werd door talentenjacht Idols, is zelf tophockeyster en speelt bij NMHC Nijmegen in dames 1. In de Euro Hockey League, die deze zaterdag start, strijden 24 teams om de Europese titel. Op zowel zaterdag als zondag zendt NET 5 één live wedstrijd uit en een samenvatting van een eerder gespeelde wedstrijd.

Het grote publiek kent Maud Mulder als ex-Idol waar ze tweede werd. Maud heeft vele optredens gegeven en met artiesten als Rene Froger, Frank Boeijen en Xander de Buisonje duetten gezongen. Ook nam ze in 2006 deel aan de voorrondes van het Nationale Songfestival. Maud nam tevens deel aan verschillende televisieprogramma’s zoals Sterren dansen op het ijs en Veronica poker.

De nieuwe Europese competitie vervangt de huidige Europa Cup I en II. “NET 5 heeft de eer om in het laatste weekend van oktober en het eerste weekend van november live de wedstrijden van de deelnemende Nederlandse teams uit te zenden.

Wedstrijden van de Nederlandse teams die zich kwalificeren voor de achtste- en kwartfinales van de Euro Hockey League worden gespeeld tijdens Pasen 2008 en zullen eveneens door NET 5 live worden gebracht. De halve finales en finale vinden plaats tijdens het Pinksterweekend in 2008 en zullen bij plaatsing van een Nederlandse club eveneens aan de kijker worden geboden.

Johan Wakkie, directeur van de hockeybond, noemt de European Hockeyleague een nieuw bewijs dat hockey populair is. Wakkie verkocht de rechten van de oranjeteams al aan de NOS en betaalzender Sport 1. “Het zijn geen voetbalbedragen, maar je merkt dat er meer vraag komt, zeker ook door een hockeydocumentaire als Goud.

Maud maakte maandagochtend op haar website bekend dat ze de hockey-wedstrijden gaat presenteren, terwijl NET 5 daar toen nog niet officieel over had bericht. Een woordvoerder van SBS vertelde vanochtend in De Pers niets te weten van een aanstelling van Maud. “Wat zég je nu? Heeft Maud gezegd dat ze presentator wordt van een hockeyprogramma? Daar is mij niks van bekend.

Maud is een beetje vlug met haar aankondiging“, zuchtte Leon te Pas van AT-producties, het bedrijf dat Maud sinds haar Idols-verkiezing begeleidt. “We zijn zo goed als rond hoor, maar dit is nog een beetje voorbarig. Schrijf het nou allemaal niet op! Maud is gewoon een beetje enthousiast Het wordt heel leuk.

Nu is de aanstelling van Maud bij NET 5 toch definitief. De zangeres presenteert op zaterdag 27 oktober om 14.00 uur haar eerste wedstrijd bij de zender.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen