Idols terug op televisie: ‘Een droom voor tv-directeuren’

Geplaatst op za 20 okt 2007 om 12:15

De vierde editie van Idols belooft scherper dan ooit te worden. De komst van jurylid Gordon heeft al voor de start de nodige tongen losgemaakt en bovendien zijn er meer vals zingende kandidaten dan ooit: ruim twintigduizend, merendeels talent- loze kandidaten, deden audite. RTL 4 is enthousiast over de start van de vierde serie. “Dit is het best scorende entertain- mentprogramma van de Nederlandse tv, een droom voor makers en voor televisie- directeuren“, juicht programmadirecteur Erland Galjaard.

De euforie verraadt hoge verwachtingen van het programma, dat het op zaterdagavond tegen Paul de Leeuw zal moeten opnemen. Leedvermaak blijkt weer een hoogst belangrijk element voor het succesvolle programma. “En dan te bedenken dat we bij de Soundmix-shows de audities juist hebben geschrapt omdat we dachten dat kijkers die niet zouden willen zien“, zegt Erland Galjaard in BN/DeStem.

De eerste vijf afleveringen zijn gereserveerd voor deze audities, daarna beginnen de drie theaterafleveringen en vervolgens de afvalrace. Zaterdag 1 maart zal de finale plaatsvinden. “Het was even een schok toen Henkjan Smits naar SBS vertrok. Maar nu is het duidelijk dat het programma niet staat of valt met Henkjan. Idols is gewoon een ijzersterk merk“, zegt uitvoerend producent Marc Vink van Blue Circle.

Gordon is het nieuwe spraakmakende jurylid in Idols. Voor de auditieaflevering moest de zanger urenlang achtereen kandidaten uit heel het land beoordelen. “Ik ben het helemaal niet gewend om dertien uur achter elkaar op een stoel te zitten“, zegt Gordon bij TVgids.nl. “Daarnaast waren er veel kandidaten die echt heel slecht waren. Af en toe was er wel een uitschieter, maar over het algemeen was het vreselijk.

Daar staat tegenover dat ik in mijn hele leven nog nooit zo heb gelachen. Zelfs niet bij Gordon en Joling over de vloer. Vooral toen er een Iraanse vrouw op de stip verscheen kwam ik niet meer bij. Zij klonk als een kat die ter plekke werd vermoord.

Nieuw in de jury is naast Gordon muziekproducent John Ewbank. “John en ik zijn altijd vriendjes gebleven, dus het is leuk dat we elkaar nu weer tegenkomen“, zegt Gordon. De zanger wil graag zijn ervaring doorgeven aan de Idols-kandidaten. “De ervaring die ik de afgelopen 25 jaar heb opgedaan, wil ik graag aan hen overdragen. Dikke kans dat ik ook een workshop ga geven over hoe je een lied met gevoel kunt brengen. Het zou zonde zijn als ik mijn muzikale kennis op de plank laat liggen.

Een recordaantal van 20.842 mensen deden dit jaar mee aan Idols, ondanks dat Idols allang niet meer de enige televisietalentenjacht is. “Zeventig procent van alle mensen die hier auditie doen, heeft nog nooit aan een andere talentenjacht meegedaan“, vertelt Wendy van Dijk, die Idols samen presenteert met Martijn Krabbé. Daar voegt ze trots aan toe: “Dat komdat Idols de moeder aller talentenjachten is.

Wendy van Dijk had vooraf wel verwacht dat er veel mensen mee zouden doen. “Maar dat het er zoveel zijn als dit keer, is een verrassing. Met bijna 21.000 aanmeldingen, verspreid over vijf auditiedagen, is dit de drukste Idols ooit.

Presentatoren Wendy van Dijk en Martijn Krabbé trappen de vierde editie van Idols met juryleden Eric van Tijn, Jerney Kaagman, John Ewbank en Gordon vanavond om 20.00 uur af op RTL 4. De eerste auditie-aflevering duurt anderhalf uur.
99 Reacties op “Idols terug op televisie: ‘Een droom voor tv-directeuren’”


 1. Kokstra

  Blaas nou niet te hoog van de toren RTL, het is al best een tijdje van de buis en met zulke opmerkingen van Gordon is het ook niet echt meer een gezellig familieprogramma te noemen voor massa’s mensen…

 2. René[vanGee]

  Tja, wat moet je hier nu over zeggen. Ergens in de burelen van RTL loopt een directeur op voorhand wild masturberend de gangen op en neer. Nu maar hopen dat hij zijn kruit niet te vroeg schiet

 3. Waazaa

  Waarom maakt rtl zo weinig reclame voor haar nieuwe programma’s in kranten/bushokjes e.d.? SBS doet dat wel en succesvol!

 4. M@rk-Bred@.

  Ik ga echt niet kijken naar die kwal van een Gordon! Gordon = Getver!

 5. !#Michael#!

  Als zelfs Idols niet weet te vlammen, moeten de aandeelhouder direct ingrijpen! Hele zender Manangement er uit en wellicht over de grensen kijken voor Talent als dat in ons eigenland er niet is!

 6. F*** Gordon

  Ik ga ook niet naar kijken ga liever naar So You Wanna Be a Popstar kijken… Ik Walg van die Gordon.

 7. Anoniem

  @f***

  vindt gordon ook nog lekker

 8. Thomas2

  Ik gok op 1.350.000 kijkers voor de eerste auditieshow.

 9. Ik gok

  1.513.000 kijkers voor Idols. Een bestaand succesformat, waar ik al een tijdje op zit te wachten. Hopelijk voor de makers denken er veel mensen zo over.

 10. Tosti

  moet toch wel boven het miljoen scoren

 11. welnee

  hahahahah
  ik kijk nooit hiernaar en nou helemaal niet meerhahahahahahahahahahahahah

 12. ronaldo

  Paul de Leeuw circa 1,9 miljoen kijkers

  Het beste Idee (finale) circa 970.000 kijkers

  Idols circa 890.000 kijkers

 13. Anoniem

  Paul de Leeuw – 2.000.000
  Idols – 1.500.000
  Beste Idee finale – 700.000

 14. elwin

  Paul de Leeuw: 1.900.000
  Idols: 950.000
  Beste Idee Finale: 650.000

  Paul de Leeuw gaat dit zeker winnen!

 15. Anoniem

  leren ze het nou nooit bij RTL? hou nou eens op hoog van de toren te blazen!
  ‘de moeder aller talentenjachten’ het kan de kijker echt niets schelen hoor, als het maar leuke tv is. RTL schermde ook dat ze ‘het echte format’ hadden van DOI en zie, de kijker ging er daarom natuurlijk massaal naar kijken. Wie denkt die Galjaard trouwens dat hij is om in de ‘we’ vorm over de soundmixshow te praten? Waarom zegt die mark de vink nu al dat idols niet staat of valt met henkjan en dat dat nu al bewezen is? eerst maar eens kijken wat de kijkertjes ervan vinden he?

 16. kraan

  ik kijk zeker niet, het nieuwtje is er bij dit programma in ieder geval wèl af. Vanavond kijk ik de finale van het WK-rugby op Ned. 3 en daarna een aflevering op Ned.2 (22.45 uur) van de prima zweedse detective Van Veeteren. Koefnoen en Raymann is laat worden herhaald of ik neem deze programma’s wel op.

 17. Sander

  Ik heb er weer zin in :D

 18. !#Michael#!

  @ Anonymous (post 15)

  Nee, maar SBS6 gezanik over ‘de kijkcijfer hit van de zaterdag avond’ (beste idee van nederland). Of het overdreven succes van (voornamelijk) de 1e editie van SYWBAP, 2e doet het een beetje beter. Nee dat is natuurlijk wel de kijker motiveren vooral te gaan kijken …

 19. tv kijker

  De successen van de TROS, SBS’s Ijsdansshow, Baantjer en Paul de Leeuw moeten toch het bewijs zijn dat we verlangen naar oer nederlandse kneuterigheid. Gezellig met de hele familie voor de buis.
  Geen realitysit of scheldpartijen van Gordon.

  RTL kom met een paar nieuwe nederlandse comedy’s,d esnoods met Andre van Duin en Simone Kleinsma. Maak GTST weer wat realistischer. Laat Linda de Mol terugkeren met Love Letters en Just the two of us. En kom met een dagelijks programma op de middag.

 20. Anoniem

  Als een programma van SBS zulke kijkcijfers had als dat van Wendy dan werd het meteen een monsterhit genoemd.

 21. Anoniem

  Eindelijk weer de echte talentenjacht op TV.

  SBS is echt schandalig met hun kloon Popstar.

 22. rene

  duurt idols 1,5 uur? dat zou toch 1 uur duren?
  zullen de voeltballiefhebbers niet blij mee zijn, gaat het voetbal naa 22.35 uur.
  pas daar nou mee op rtl……

 23. Thom

  MWDL: 1,9 miljoen
  Idols: 950.000
  Beste Idee: 1 miljoen

 24. !#Michael#!

  Zeg mensen zelfs X-factor had 1.5 mln kijkers tov paul de leeuw en destijds volgens mij groeten uit de rimbo wat het zelfde scoorde als het beste idee van nederland.

  Waaron zou Idols dat dan niet redden?

 25. ronaldo

  Mooi stukje op tvformats;

  HEEL HOLLAND HELPT, HEEL RTL HUILT
  Gisteren ging het groots aangekondigde programma Heel Holland Helpt van start met Wendy van Dijk op RTL4. Zelfs premier Balkenende werd ingeschakeld om dit tv format te promoten. Tevergeefs. Met slechts 685.000 kijkers en een mager marktaandeel van 10% in 20-49 jaar is dit wederom een grote teleurstelling voor RTL4. Het programma werd platgedrukt door Vermist (Ned1 1,4 miljoen), Ranking with the Stars (Ned3 1,1 miljoen) en So You Wanna Be a Popstar (SBS6 1,1miljoen). Het lijkt erop dat dit een programmeerfout is van Bart in ’t Hout die een nieuw format in een veel te sterk concurrentieveld wil introduceren. Eerder blunderde in ’t Hout al door Deal or no Deal tegenover Lingo te zetten in september. Met haastige spoed werd dit spelletje gauw weer op het vertrouwde acht uur slot gezet. De positie van In ’t Hout staat volgens de geruchten ter discussie. Zo haalde RTL in september – met de Talpa juwelen en een extra zender – een lager marktaandeel (31,0%) op de voor adverteerders belangrijke doelgroep boodschappers met kinderen dan een jaar geleden (31,3%) zonder de extra zender ! RTL wordt ook onwaardig gedrag als marktleider verweten door formats te kopieren van challenger SBS zoals het ijsdansen en Hart van Nederland (4 in ’t Land). Hoe geduldig is Luxemburg?

 26. F**** Gordon.

  Anonymous ook al zou ik homo zijn Gordon is de laatste met wie ik zou willen. hij is niet alleen kaal, dik en lelijk ook nog slecht grappen etc…
  Ranking the stars hebben jullie gezien? wat jammer voor Ellemiek vermoelen ze wordt echt afgemaakt door Paul de leeuw hihihihi volgens mij krijgt ze ook nog depresie.

 27. Anoniem

  @F**** ordon: Maar Paul heeft wel gelijk, ze heeft het met heel wat “bekende” gedaan waaronder Winston en Jan.
  Ik heb overigens weer echt dubbel gelegen om de dingen die er gisteren weer werden gezegd. Het is echt samen met De Lama’s 1,5 lekker lachen.

 28. Anoniem

  BREAKING NEWS

  Bart in t Hout moet op gesprek komen in Keulen.

 29. Idols

  Een gezellig forum over Idols
  http://forum.fok.nl/forum/154

 30. Anoniem

  Even uitgaande van de uitspraken van RTL in dit persbericht en het gezeik over Gordon’s uitspraken in de dagelijkse drama-soap kan ik RTL van ganser harte een nieuwe tegenvaller gunnen…. Van mij mag Idols floppen en ik weet best dat dat negatief klinkt maar zo is het ook bedoeld, die hoogmoed in dat persbericht, de arrogantie van zowel RTL als Gordon terwijl het ene na het andere programma tegenvallende resultaten boekt bij RTL de laatste tijd schreeuwt er gewoon om dat RTL en ook Gordon even een lesje wordt geleerd dat niet alles als vanzelfsprekend goed scoort zodat zij weer netjes met beide benen op de grond komen…. Paul de Leeuw gaat hoe dan ook beter scoren vanavond en zal weinig tot geen hinder ondervinden van Idols… wordt spannend met de kijkcijfers morgenochtend ;)

 31. Erwin

  Paul de Leeuw zal ongetwijfeld zo goed als onaangetast blijven met zijn cijfers maar Idols zal ook goed gaan scoren. Er is voor elk programma een eigen publiek, mooi toch…

 32. Anoniem

  @ post 6

  “Ik ga ook niet naar kijken ga liever naar So You Wanna Be a Popstar kijken… Ik Walg van die Gordon.”

  Dus jij vind het wel leuk om naar Nance Konijn en Geeeeer te kijken? De goedkope opstelling, tegenvallende en inhoudsloze jury en finalisten die het niet verder haalden dan de theaterrondes van Idols. Bij Idols had je op dit moment topzangers. Jamai en Raffaella hebben bewezen dat ze kunen zingen, soul hebben een een goede performance kunnen neerzetten. Bij Popstar is het niveau vele malen lager.

  Idols blijft leuk, ik ga zeker kijken!

 33. Anoniem

  Het erge is dat RTL ons t/m 1 maart op zaterdag een avaond Idols gezeur brengt…. dat betekent dat Idols maar liefst over 4 en halve maand wordt uitgesmeerd, VIERENHALVE MAAND!!!!! Wat een domper als de cijfertjes tegen gaan vallen….

 34. Peter

  @anonymous

  als het slecht zou scoren onder de miljoen zullen er wel maatregelen komen. Ondertussen zijn dan Van Westerloo en In het Hout eens ontslagen en kan er eindelijk weer iemand aan het bewind komen die echt de zaak kunnen runnen…..

 35. Daan

  ik was post 32:P

 36. Bernie

  Paul de Leeuw: 1.800.000
  Idols: 1.050.000
  Beste Idee Finale: 750.000

  Zoiets. Idols gaat toch tegenvallen/floppen. RTL loopt de laatste tijd neit lekker.

 37. Anoniem

  @ Anonymous

  Idols wordt al vanaf het begin zo lang uitgezonden. En toch keken er miljoenen mensen elke week.

 38. Sander

  :D binnekort de auditierondes maar even veranderen in praatrondes.

 39. David

  Weet iemand of Idols wekelijks op RTL8 herhaald wordt ofzo?

 40. Anoniem

  @ David

  Morgen 20.00 op RTL8

 41. F**** Gordon

  Misschien moet je goed opletten maar bij So You Wanna Be a Popstar zijn er ook talenten hoor. ok ik geef toe dat het decor etc slecht is maar dat een leuk programa is bewijzen d ekijkcijfers meer dan 1 miljoen peer week. Nance is goed in haar vaak en Geer een goed interteiner.

 42. PIET

  wHOEHAAAAA idolsss!

 43. Roog

  Na 20 minuten en 1 auditie geloof ik het verder wel. Misschien moeten de medewerkers van Blue Circle eens de cursus “Leren Monteren” volgen bij de LOI.

 44. David

  @Anoniem:

  Thnx, wel apart trouwens dat volgens de RTLTVgids Idols morgen 2 uur duurt en vandaag 1,5 :) Maar zal wel een foutje zijn.

 45. David

  Helemaal mee eens, Roog. In de montagekamer is iets fout gegaan. Het afgelopen uur heb ik meer onzin van de kandidaten dan zang gehoord.

 46. Atmos

  Ik geniet meer van het voetbal dan dat gezeur bij Idols
  PSV weer boven aan :)

 47. Patrick

  De cijfers zullen wel tegenvallen en bij de liveshows pas omhoog gaan.

 48. Oidale

  Voor een half uur ja, Atmos.

 49. F*** Gordon

  Mee eens patrick de liveshows zullen goed scoren… Maar toch denk ik niet dat Idols ooit nog zo hoog zal scoren als voorheen.

 50. Blizzje

  Geweldig dit:

  link

 51. djees

  Ik vond het erg leuk, die Gordon viel mee beetje te veel met zich zelf bezig maar prima eerste

 52. thoos

  heb ik dat nekgeschot gemist of heb ik niet opgelet? Ik heb wel lama zeggen hem dat horen zeggen aan het begin, na zo’n reclame (of aan het begin weet ik niet meer), maar niet echt vol in een uitzending. of was het na die koekie?

 53. Anoniem

  Ik had begrepen dat het ‘nekschot’ bij een Iraanse asielzoekster gezegd zou worden en dacht dat het die Cooky zou zijn maar heb ook horen zeggen dat dat fragment pas in de 4e show zou zitten… als dat zo is en die show hebben ze het al een week over dan is dat dus al 5 weken geleden opgenomen en duurt nog 3 weken voor het op tv komt… dan zit er een flinke periode tussen de opnames van de audities en de liveshows… wat doen die kandidaten in de tussentijd? Leren zingen?

  In elk geval voorspel ik vast dat bij tegenvallende kijkcijfers RTL morgen met een persbericht zal komen dat ‘de kijker moeite heeft om het programma te vinden op de afstandsbediening’, je weet wel, de standaardsmoes die Talpa/Tien gebruikte en RTL bij RTL8: “De kijker weet ons nog niet zo goed te vinden” (maar met voetbal weet de kijker ineens precies waar ze zitten dus dat zal wel meevallen) Misschien wist de kijker hen wel te vinden maar zapt er bewust omheen ;)

 54. F*** Gordon

  hihihihihi

 55. erik

  Ik vond idols echt fantastisch!!! Coole special effects, fantastische montage en lekker foute kandidaten… Dit is toch veel beter dan “so you wannabe a popstar”!!! Normaal gesproken kijk ik “mooi weer de leeuw”, maar vanavond maakte ik een uitzondering. Ik heb er geen spijt van gehad. Jammer dat Wendy gisteren slechte cijfers haalde… Ze kunnen beter het programma naar de donderdag doen. De vrijdag is te vol! Hoop dat idols betere cijfers haalt!

 56. F*** Gordon

  Ik vond IDols zo slecht maar zo slecht ik weet het zeker dat niet goed zal scoren ben heel benieuwd naar de kijkcijfers straks .

 57. !#Michael#!

  @ Blizzje

  Idd dat was een van de mooiste momenten uit deze eerste aflevering! En volgens mij hadden die John Ewbank en Eric van Tijn elkaar helemaal gevonden, die lagen samen om t minste of geringste helemaal in een deuk! Helemaal als Gordon z’n scheeur weer een los trok :P whaha :D

 58. R. de Pinth

  @ Roog: Er zit wel iets in je reactie, als het echt 20 minuten duurde. Maar op de edit-kwaliteiten van de medewerkers van Blue Circle is absoluut niks aan te merken. In tegendeel zelfs! Mijn mond viel er bijna van open, geweldig gedaan! Dus bij deze…

 59. Patzy

  Leuk programma, maar Gordon is echt niet de misselijkste van het stel, ik vind die Erik van Thijn vele malen erger en dan wordt gordon neergezet als super vals!
  Niet dus!!!!

 60. Chiel

  Idols: 1,4 miljoen kijkers
  Paul: 1,7 miljoen
  Beste idee: 800.000
  Popstar: 1,2 miljoen

 61. Anoniem

  IDOLS VERSLAAN DOOR PAUL DE LEEUW EN NOS JOURNAAL.

 62. Anoniem

  RTL4 nummer 1!!!!!!!!

 63. kijker

  nou post 62, ik denk dat als je de kijk top 25 ziet dat NED 1 toch de nr. 1 is gisteravond.

 64. Anoniem

  RTL4 NU OOK MARKTLEIDER OP ZATERDAG 18,2%

 65. kraan

  @62, nee hoor, tel je de marktaandelen bij elkaar op dan zijn de drie PO-zenders groter dan de vier RTL-zenders en is de PO ook groter dan de drie SBS-zenders. Ik vind 1.3 miljoen voor de eerste uitzending van idols trouwens maar matig, het gaat waarschijnlijk alleen meer minder worden. Hoewel ik De Leeuw gister niet gezien heb (rugby finale gekeken) is het programma toch weer de winnaar.

 66. kijker

  sorry post 62 en 64 maar RTL 4 is heel de week nog geen marktleider geweest,
  of toch RTL 4 MARKTLIJDER.

 67. Anoniem

  @ Anonymous

  Goh wat zou je blij zijn. Welke dagen is RTL nog meer marktleider?

  Ze zijn eerder de marktlijder….:-)

 68. peter

  kraan ik denk inderdaad dat het minder wordt met idols, ik heb voor een keer PdL overgeslaan maar volgende week heeft hij mij weer.
  Ook toen ik na idols uitging was de teneur dat zolang die cordon er in zat de meeste die ik heb gesproken af gaan haken.
  Over het algemeen vond iedereen dat dit niks met beoordelen te maken heeft maar alleen mensen afzeiken.

 69. Arjan

  Post 62 en 64

  Heb je gezien hoe slecht RTL 5, 7 en 8 scoren! Wil je dat ook vermelden?

  RTL 5, 7 en 8 de achtste, negende en tiende zender!

 70. Gerard

  Helemaal met je eens Peter.

  De grappen gaan alleen maar ten koste van. Er wordt totaal niet beoordeeld.
  Zie filmpje bij post 50. Ik vind er echt niets grappigs aan.

 71. Mart

  meer dan 1.3 miljoen kijkers voor de eerste uitzending is zo slecht nog niet.
  Persoonlijk vond ik idols niet zo geweldig.
  1. Gordon kapte iedereen direct af.
  2. Gordon deed net of hij het enige jurylid was en bleef maar aan het woord.
  3. Gordon was veel te grof.
  4. En ze lieten alleen de slechte kandidaten zien, de kandidaten die wel door waren kwamen ff in een flits voorbij.
  5. Valt me ook op dat alle idioten zich aanmelden voor idols.
  Conclusie: Persoonlijk vind ik sywap veel gezelliger om naar te kijken en kijk ik voorlopig ff geen idols meer zeker niet als die gordon niet oprot, Bij de live shows zullen we weer us kijken.

 72. jaron

  jaja, we gaan weer zoeken naar verklaringen en excusus, naar één ding is duidelijk: RTL 4 nummer 1!!!!!

 73. Waazaa

  ‘rtl 4 is nummer 1’.. nou lekker boeiend. Ik vond Idols leuk om naar te kijken maar ik vond dat er te veel ‘gedans’ enzo van kandidaten in was. Maar Idols blijft leuk. Ook doet LWMiljonairs het een stuk beter door Idols.

  Wat ik me afvroeg. Hoe gaan ze het doen met de resultshow.
  20:00: Idols
  21:30: LWM
  22:30: Voetbal
  0:00: Uitslag Idols??

  Wordt die pas om 12 uur uitgezonden ofzo?? Of komtie weer op zondag… Niet te hopen..!

 74. Anoniem

  RTL4 HEEFT DE ZATERDAG EN ZONDAG AL WEER IN DE POCKET
  DE REST VAN DE WEEK ZAL SNEL VOLGEN
  EINDE VAN BEJAARDEN TV OP NEDERLAND 1 IS IN ZICHT

 75. Anoniem

  @ bericht 74
  Bejaarden tv? Nederland 1 heeft gewoon tv programma’s voor het hele gezin, en dat willen mensen dat je samen gezellig kan kijken.

 76. Atmos

  En waarom zou RTL4 vanavond marktleider worden?
  Voetbal ? Gisteren heeft Ajax, PSV en Feyenoord al gespeeld dus veel belangrijk voetbal is er niet. Veel zullen vanavond dus niet kijken en dat zal GV ook niet ten goede brengen maar we zullen zien.

 77. !#Michael#!

  @ Waazaa

  Past niet op de zondag, die zit al vol met NL Drama, en de NPLshows, mischien na half elf?

 78. Anoniem

  Idols was goed. Gordon was graf maar dat kun je verwachten. Jet ziet ook gelijk weer: Het origineel scoort beterdan alle vage kopieen!!

 79. !#Michael#!

  In ieder geval opent Idols hoger dan de 1e uitzending van SYWBAP, en zal met de audities ook niet onder het miljoen duiken, naja maybe volgende week als de finale er tegen over staat maar anders zie ik dat niet gebeuren nee, het is geen start van 2 mln als de 3e editie maar wel een miljoenen publiek!

 80. !#Michael#!

  @ Atmos

  Wat een bull over GV, dat tok vorige week practisch stand alone een kleine 1.4 mln kijkers, dat is best netjes!

 81. Patzy

  @ !#Michael#!
  Als ik zo terugkijk heeft SYWBAP nog niet zoveel kijkers gehad, de hele serie niet behalve vorige week met de uitslag op zaterdag dat was de hoogste score tot dan toe met 1.4 miljoen.
  en voor een halve finale gisteren was het ten opzichte van Idols ook heel slecht.

  Idols was echt goed en Gordon was dan wel grof(nogmaals dat hoort erbij!), maar Eric heeft vaker NEE gezegd tegen de kandidaten dan Gordon en dat uitlachen van Eric en John is nu ook niet echt netjes, dus dat gezeur over alleen gordon vind ik echt slap!

 82. Patzy

  Trouwens zover ik weet komt de uitslagronde op zondagavond Na het voetbal.
  GV gaat nog maar een paar weken door en Voetbalvrouwen komt pas terug als Idols afgelopen is in maart, dus daartussen zal de finaleronde komen.

 83. Daan

  er waren 20.000 aanmedlingen, verspreid over 4 auditiedagen; 5.000 kandidaten. We hebben er maximaal 10 van gezien, en dus ook maar 10 commentaren van de jury. Kgloof niet dat Gordon alleen maar zo zat te praten, en dat Eric en die andere alleen maar zaten te lachen.

  Momentopname dus

  Ik vond het begin echt ‘wtf.. wooow’. Mooi effect, leuke leadin en mooi setting.

 84. !#Michael#!

  @ Patzy

  Dat zou een briljante move zijn! Dan zetten ze het hele weekeind strak met top formats! 2x Idols, Weekend Miljonairs, Miljoenenjacht, en het voetbal! als ze zo programmeren doen ze t zeker goed!

  Weet iemand trouwens waarom Idols op RTL8 opzondag komt, die is al zo vol dat dat echt geen succes word, gewoon weer terug naar de woensdag zoals vroeger op RTL7!

 85. Daan

  @!#Michael#!

  RTL7 is sportzender. Bovendien gelijk de dag erna voor mensen die het niet hebben kunnen zien, en toch na het weekeinde erover meekunnen praten is toch goed?

 86. Atmos

  @ Michael Wat een bull over GV, dat tok vorige week practisch stand alone een kleine 1.4 mln kijkers, dat is best netjes!

  Laat ik 1 ding zeggen seizoen 2 donderdagavond?? Stand alone???
  Precies geen 1.4 miljoen kijkers.

  Jou zet :)

 87. Stefan

  Een mooie score voor RTL 4:
  Idols, 20.00uur: 1.387.000 kijkers
  Lotto Weekend Millionairs, 21.30: 1.138.000 kijkers
  RTL voedbal eredivisie, 1.131.000 kijkers

  Op zondag zal er ook wel een mooi resultaat van RTL voedbal en Gooische Vrouwen zijn. En Wendy: heel holland helpt wordt om 22.30 herhaald op RTL 4, ik ben benieuwd wat dat oplevert.

 88. stephan

  Wat grappig weer. Vrijdag scoorde RTL bar en bar slecht, dan hoor je niemand, nu roept iedereen ineens weer dat RTL de nummer 1 is… wat zijn jullie zielig hier.
  Het cijfer van postar word hier naar beneden afgerond (1,2) terwijl idols naar boven wordt afgerond (1,4). 10 weken geleden toen popstar begon met bijna 1,3 miljoen werd dit afgemaakt en werd gezegd dat dit voor idols een tegenvaller zou zijn, dat zou minstens 1,8 miljoen moeten zijn. Is nog geen 1,4 nu ineens wel genoeg???
  Jullie zijn zo triest en doorzichtig allemaal hier. Wat is dat toch dat RTL4 de favoriet is van alle televisie-nono’s?

 89. Jeroen1

  Sinds gisteren is mijn achting voor Henk Jan Smits tot grote hoogten gestegen. Opmerkelijk om te zien hoe Gordon alle juryleden naar een bedenkelijk niveau deed afdalen. Er is groot een verschil tussen harde kritiek leveren en doelbewust vernederen. Gordon deed het laatste met zijn boerenlullen gehinnik.

 90. Johan B.

  Vanavond weinig kijkers voor het voetbal, immers de laatste Formule-1 race op RTL7 gelijktijdig met het voetbal. En de beslissing is nog niet gevallen. Wat het voetbal betreft, op AZ-H’veen na geen interessante wedstrijden. Dus als morgen weer gezeurd wordt over tegenvallende kijkcijfers voor “De Wedstrijden”, lees dan deze post.
  Het is echt een gezeur soms over de kijkcijfers. Idols scoort slecht als je het vergelijkt met het eerste seizoen, maar Idols scoort opmerkelijk goed, omdat het nieuwe ervan af is en veel Nederlanders een aversie tegen Gordon hebben. Dus het is maar hoe je het bekijkt.

 91. Roog

  @R. de Pinth

  Even voor de duidelijkheid. Ik doel mijn mijn “Leren Monteren”-opmerking op de inhoudelijke montage van het programma. Mensen kijken naar Idols voor vals zingende kandidaten die afgezeken worden door een jury, that’s all.

  En daar hebben ze bij Blue Circle kennelijk een andere mening over.

  Technisch ziet de montage er prima uit, en ik ben er zeker van dat de editor het hele effectenboekje uit zijn hoofd kent, maar die manier van monteren draagt niet daadwerkelijk bij aan de inhoud van het programma.

  1) Inhoud
  2) Vormgeving

  en niet andersom, lijkt mij.

 92. catrien

  Ach ja, misschien is de top wel bereikt met de simpele vermaaktelevisie, de herhalingen van de simpele vermaaktelevisie, de copieen van de simpele vermaak televisie en de herhalingen van de copieen simpele vermaak telelvisie. We willen het misschien nog wel zien, (Boer Zoekt Vrouw, Op Zoek Naar Evita) maar dan kennelijk liever zonder geschreeuw van reclames tussendoor. Ik veroordeel niks maar het kan wel een trend zijn.

 93. Anoniem

  RTL 5 komt met Idols Backstage, dus de uitslag komt op zaterdag lijkt me ;)

 94. catrien

  @ Ik citeer even Michael op 5:

  Als zelfs Idols niet weet te vlammen, moeten de aandeelhouders direct ingrijpen! Het hele zendermanagement eruit en wellicht over de grenzen kijken voor nieuw talent als dat in ons eigen land er niet is!

  Dus je snapte wel degelijk waar ik het over had.
  Maakt mij niet uit hoor, als het er bij ons op school eruit gaat zien dat iets ontspoort, grijpen we op tijd in en laten we problemen niet versloffen tot je over je oren in de penarie zit.

  GK, respect, tolerantie, begrip, hahaha!!!

 95. Anoniem

  Wat wel grappig is, is dat velen hier zo lovend zijn over de graphics etc van Idols, maar beste mensen, RTL koopt die zooi ook maar gewoon in het buitenland hoor, ook het Idols deuntje komt gewoon van de originele versie, heeft RTL verder helemaal niets mee te maken en wat de RTL die-hard hier ook beweren tegen beter weten in: Idols heeft flink aan kijkers ingeleverd Waar of Waar? De RTL Directie had op aaqnzienlijk hogere cijfers gerekend Waar of Waar? Kijk naar de titel boven het nieuwsbericht “Een droom voor TV directeuren” en dan een zeer krappe 1,4 miljoen scoren is wat jullie zeggen een fikse tegenvaller voor RTL, niemand maar dan ook echt niemand kan mij wijsmaken dat RTL hier tevreden mee is…. tuurlijk komt RTL morgen met een uiterst positief persbericht naar buiten…. je weet wel, het soort bericht dat jullie verafschuwen als het van SBS komt maar omarmen als het van RTL komt……. zowel Idols als RTL nemen duidelijk zichtbaar af in populariteit en NIEMAND kan dat tegenspreken want de feiten spreken voor zich…

 96. catrien

  Heb je Michael nog niet gehoord, dat is een kei in de boel anders voordoen dan het is! Die houdt ook het langst van iedereen zn oortjes en oogjes goed dicht.

 97. Ajoh

  Ik zou zeggen, geeft Bart in t Hout een nekschot met zijn slechte programmering. Ik hoop dat RTL hem laat vallen en op zoek gaat naar een ander want hoe hij maakt er echt een potje van.

 98. Ajoh

  Sorry misschien wat te heftig, just kidding… maar hij doet het gewoon niet zo goed.

 99. Tim

  @Anoniem (+ off-topic)
  Welk deuntje is het dan, waar je het over hebt? Ik bedoel dat spannende deuntje die je hoort bij de uitslag…

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.