1,4 miljoen kijkers voor Idols


De kijkcijfers van zaterdag 20 oktober 2007 (SKO)

Idols (RTL4, 20:01) – Idols-jurylid Jerney Kaagman is net als Henkjan Smits gepolst om over te stappen naar SBS 6. “Maar ik doe liever Idols. Idols is het A- programma en de afgeleide shows zijn duidelijk B-programma’s“, vertelt Jerney in de Volkskrant. Henkjan Smits stapte wel over. Gordon kwam daarvoor in de plaats. “Gordon is erg muzikaal en snel. Hij ziet in een flits van een seconde ding- en aan mensen, waarvan je denkt: o jee, dat zat ik ook net te denken, maar dan heeft hij het al gezegd.

Jerney is niet trots op Gordons opmerkingen zoals ‘Geef dat kind een nekschot’ of dat hij keihard door een nummer heen ging zitten miauwen. “Ik ben lang geleden opgehouden me verantwoordelijk te voelen voor anderen. Maar ik heb wel eens een blik in zijn richting geworpen. En die verstond hij heel goed. Laat ik het zo zeggen: die acties staan bij mij niet in de toptien.” De jury van Idols heeft de productie dit jaar gevraagd niet meer expres zielige gevallen door te laten. “Zaterdag zat er iemand in met een groot kanariepietpak. Maar die man is niet abnormaal gek of zo. Dat is iets anders dan iemand die niet helemaal honderd procent is. Dat vinden wij gewoon geen eerlijke televisie. En dat heeft het programma ook niet nodig.” Idols ging zaterdagavond van start met 1.387.000 kijkers (madl: 21.7%). Daarmee was Idols na Mooi Weer De Leeuw (1,7 miljoen kijkers) het best bekeken amusementsprogramma.

Het beste idee van Nederland (SBS6, 20:00) – Cees Stam heeft de finale van Het Beste Idee van Nederland gewonnen. Zijn idee, de Pietje Belt, versloeg zaterdagavond in de finale op SBS 6 de zeven andere finalisten. De Pietje Belt is een autogordel die losspringt als hij in contact komt met water waardoor de kans op verdrinking kleiner wordt. De prijs bestaat uit 25.000 euro en een productie-contract. Tooske Ragas, die het programma samen met Henkjan Smits presenteert, wilde voorafgaand aan de finale geen voorspelling doen wie er zou winnen. “Dat kan ik niet maken tegenover de kandidaten, maar ik wil wel zeggen dat ik enorm verbaasd ben over de hoeveelheid goede ideeën die ik langs heb zien komen.” Tooske heeft nooit de drang gehad zelf iets uit te vinden. “Dat is meer iets voor Henkjan. Ik ben tevreden met de dingen die al voorhanden zijn.” Het beste idee van Nederland werd door 827.000 kijkers (madl: 12.8%) bekeken op SBS 6.

Finale WK Rugby: Engeland – Zuid Afrika (NOS, Ned3, 20:54) – Rugby is de ’s werelds meest beoefende sport. In Nederland is de sport minder populair. Toch bracht de NOS zaterdagavond live de finale van het WK Rugby op Nederland 3. NOS-commentator Hans Brian hoopt dat dit eindelijk de doorbraak van rugby in Nederland zal betekenen. Het mooie aan rugby is volgens hem dat bijna alles is toegestaan en de spelers veel incasseren. “Het speelt zich voortdurend af op de grens van het toelaatbare. Het bloed vloeit dan ook regelmatig rijkelijk. Maar na afloop drinken de teams een biertje“, aldus Hans Brian in Televizier. Hij denkt wel te weten waarom rugby in Nederland geen voet aan de grond krijgt. “We hebben geen incasseringsvermogen, het ontbreekt aan de juiste mentaliteit. Qua lichaamsbouw zouden we heel geschikt zijn. Als ik in de Kalverstraat loop, zie ik zat grote sterke kerels.” De finale van het WK Rugby trok zaterdag 508.000 kijkers (madl: 7.7%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen