Gordon schokt RTL met grove uitspraken

Geplaatst op Sat 13 Oct 2007 om 12:25

RTL zit in zijn maag met grove uitspraken van het nieuwe Idols-jurylid Gordon. Dat meldt het Algemeen Dagblad vandaag. In de eerste aflevering van de vierde Idols-reeks, die volgende week zaterdag te zien is, zegt de zanger over een vals zingende kandidaat: “Geef dat kind een nekschot“. De zender bekijkt nu of die bewuste zin er niet toch uitgehaald moet worden in de eindmontage van de afle- vering. “Want je kunt je afvragen of we dit willen met Idols“, zegt woordvoerster Eva Peters in de krant.

De omroep constateert dat Gordon grof in de mond is. “Dat is vaak heel leuk, maar soms ongepast. We bekijken of we deze zin eruit moeten knippen.

Uitvoerend producent Mark de Vink van Idols is desalniettemin in zijn nopjes met zijn nieuwe aanwinst. “Natuurlijk is Gordon soms grof“, geeft de producent toe. “Hij wint er bepaald geen doekjes om. Maar hij wéét wat het is om een ster in Nederland te zijn. En hij geniet oprecht van talent. Dat ziet de kijker ook.

Volgens Gordon past Idols hem als een jas. “Het voelt alsof ik het al jaren doe. Ik word erger dan Henkjan Smits. Ik flap alles eruit. Dat hoort bij me. Ik heb zo’n imago opgebouwd, dat mensen dat ook van me pikken. Ik zeg vaak dingen die mensen alleen denken. En hoe hard het er ook uitkomt: het is altijd wel waar wat ik zeg.

Medelijden heeft hij nooit. “Ik vond het wel even sneu toen ik een jongetje van 15 jaar laatst finaal afbrandde. Toen hij binnenkwam zei ik: ‘jij moet wel héél goed kunnen zingen, want je ziet er sowieso niet uit’. Hij brak, schoot helemaal in de stress. Moet dat nou, dacht ik. Maar later corrigeerde ik mezelf: mensen die meedoen weten wat ze kunnen verwachten. Zeker van mij.
66 Reacties op “Gordon schokt RTL met grove uitspraken”


 1. mythbuster

  Opgeklopte hype. De marketingmachine van RTL probeert een relletje te veroorzaken. Rumor around the brand noemen ze dat.

 2. Martijnjdd

  Als RTL de uitspraak echt zo schokkend vindt, dan wordt er juist geen ruchtbaarheid aan gegeven en zonder vermelding uit de montage geknipt. Nu wordt het breeduit in de pers besproken en riekt het naar een publiciteitsstunt als promo voor een nieuw seizoen.

 3. Theo

  Gutgut, Gordon is grof in de muil, wat een schokkende nieuwtjes weer vandaag ;)

 4. Anonymous

  Gordon is hard maar zoals hij al zei bij B4, ze zoeken een nieuw Idool en dat is hard. Na Idols is het ook hard

 5. Chiel

  Beter dan Popstar: “Wel knap dat je gitaar kan spelen, ik kan dat niet” :? Ja, topjury die Hulzebosh

 6. Patzy

  Dat Gordon grof is, hoort toch bij het format!!!
  Dat si altijd de bedoeling gewwest dat er 1 iemand in een jury zit die grof is.
  Kijk naar Simon in Amerika, nou die kan er ook wat van hoor en Diet Bohlen in duitsland net zo!

  En je weet toch van te voren waar je aan mee doet en Henk-Jan was ook niet de braafste dus de mensen wisten wat ze deden.

  en voor ons zou het minder leuk zijn als er een brave jury zou zitten, toch!

 7. Ajoh

  Dit is zooo ontzettend doorgestoken kaart…. idd een ordinaire publiciteitsstunt …. wie daar nog in trapt. Overigens die uitspraak van Mark de Vink dat Gordon een ster in Nederland is… hij mag dan bekend zijn op muzikaal gebied heeft hij echt al heel lang niets meer gepresteerd. Hij is inderdaad alleen nog maar een ster omdat ie altijd zo grof in de mond is. Kortom, trieste manier om publiciteit te genereren voor de vierde en waarschijnlijk minst scorende Idols.

 8. dannytje

  lijkt mij leuk als het weer begonnen is, alleen als je die kop van jerney al ziet op deze foto hoe ze kijkt.

 9. JOhan

  gefabriceerde rel, trap er niet in.

  Ik vind al die juryleden triest, als 40-jarige een paar tieners afzeiken op TV, kan je nog dieper zinken?

 10. ouwe trekpop

  nou mc is weer goed aan het wissen

 11. grobber

  Wij moeten toch het voorbeeld zijn voor de jeugd.
  Geweldig dat RTL hieraan meewerkt.

 12. Stefan

  Er komt een tweede seizoen van gillend naar huis en het eerste seizoen komt op DVD. Over een aantal weken komt de titelsong uit als single en wordt er ook een skihut en house versie opgenomen voor het tweede seizoen waarin gordon naar verschillende wintersport plaatseng gaat.

 13. Dah

  Hij blijft een aanwinst voor de jury.

  Groot amusementswaarde, toch ook belangrijk?

 14. M@rk-Bred@.

  Géén aandacht besteden aan deze nietsnut! Is zo’n NUL! En hij is écht niet leuk, al denkt hij dat zelf wel, laat hem maar in die waan…Gordon = Getver!

 15. Joop

  Als Gordon zo tegen een jongen van 15 jaar aankijkt mag die zichzelf misschien wel is na laten kijken. ped..

 16. Sandra

  Gordon probeert schokkend en leuk te zijn. Dit wil nog niet zeggen, dat hij dit werkelijk is…..

 17. Tjeerd

  Ach Idols was leuk. Het was mooi geweest om het bij de vorige editie te laten en talentenjachten weer terug te geven waar ze vandaan kwamen, kroegen en buurthuizen. Het is wel weer eens tijd voor iets nieuws.

 18. Chiel

  Nee, JIJ bent toe aan wat nieuws :) Nederland nog niet; zaterdag 1,8 miljoen kijkers voor Idols! :d

 19. Anonymous

  ik vind het wel leuk, lekker van die jankende pubers op tv omdat ze zijn afgekraakt. Zwakke geesten dat het zijn.

 20. yossarian

  Dat nekschot-fragment gaat er echt we uit hoor.

  Je kunt je oprecht afvragen wie hier nu echt fout bezig is. Gordon met zijn ietwat ongelukkige uitspraak, of RTL, die over de rug van Gordon & die arme kandidaat alles doet om extra publiciteit te genereren.

  Bah!

 21. Maurits

  Idols was 3 reeksen lang steeds het zelfde.. En popstar is ook steeds het zelfde, gordon kan alles een totaal nieuwe impulse geven waardoor het programma denk ik een

 22. Patzy

  In amerika zijn ze reeds bezig met seizoen 7 of 8
  Ik denk dat het nog lang niet uitgemolken is, dat gaat nog wel een paar jaar.

  En commercieel gezien hebben ze gelijk bij RTL om zulke persberichten eruit te gooien, alleen zo maak je mensen nieuwsgierig, okay er zullen altijd welke bijzijn die ook niet zullen kijken maar proberen moet je toch als zender.

  Ik zal zeker gaan kijken en vind het nu al leuker dat Gordon erbij zit en niet die omhoog gevallen superster “Henk-Jan”!

 23. David

  Cornelis Willem Gordon Heuckeroth….. van zo’n naam krijg je toch ook frustraties en een knal voor je kop van je broer!
  Een matige zanger. Een matige presentator. Een matig mens.

 24. andre

  Hoe dan ook, ik verheug me weer op die spectaculaire liveshows.

 25. Anonymous

  leukste programma’s RTL:

  1. CSI
  2. Grijpstra en de Gier
  3. Las Vegas
  4. Bones
  5. Shark
  6. CSI: Miami
  7. Prison Break
  8. CSI: New York
  9. Standoff
  10. 24
  11. The Unit
  12. Heroes
  Baantjer, Van Speijk, Boks, Parels en Zwijnen (GESTOPT)

 26. Exxon

  Komt er geen seizoen 3 van Van Speijk :|.. :(

 27. !#Michael#!

  Ik moetb eerlijk zeggen dat ik dat blotekontenhoofd van Henk Jan niet meer kon aan zien. SYWBAP heb ik dan ook niet echt gevolgt, half half eens een aflevering gekeken, tot er wat beters op kwam.

  Maar nu Gordon in de Idols jury zit, zit ik klaar voor een 4e reeks Idols, verheug me er al weken op! Nee dit zal ze bij SBS6 en Ned1 om de oren slaan, twee miljoen kijkers voor Idols? En Paul onder de ander half miljoen en SBS6 druipt af!

  Ik verwacht dta de vrijdag, zaterdag en zondag drie avonden worden waarin RTL4 ouderwets de grootste is, in alle doelgroepen!

 28. Anonymous

  weet iemand de amerikaanse kijkcijfers van:

  – Las Vegas
  – Prison Break
  – Shark

 29. Anonymous

  weet iemand de amerikaanse kijkcijfers van:

  – Las Vegas
  – Prison Break
  – Shark
  – Bones

 30. Anonymous

  IDOLS wordt kapot gemaakt door GORDON, let maar op.

  Weer een totale misser van RTL.
  Ze gaan helemaal verkeerd met die grope, en niemand die nog ingrijpt….

 31. Tjeerd

  RTL heeft Idols zelf kapot gemaakt door weer een editie te maken. Het is allemaal veel te veel.

 32. !#Michaedl#!

  @ Tjeerd

  Bull Shit, PO programma’s draaien ook al decenia, en daar hoor je toch ook geen gemekker over? Nee dat vinden we allemaal ‘mooi’

 33. Anonymous

  Dat hadden ze toch kunnen weten toen ze Gorden ervoor vroegen dan moet er ook niet moeilijk over gedaan worden als Gorden iets zegt wat niet kan.

 34. mikey

  Idols is nog lang niet over, dit is en blijft de enige echte talentenjacht!! Grote shows, geweldig decor! Goed presentatieduo en een zeer goede montage!

 35. Bas v.d Kimme

  Ach het zal ook wel een soort van macht zijn,
  je kunt nu eenmaal mensen helemaal voor schut neerzetten
  als je achter zoon desk zit.
  Gelukkig hebben we ook nog twee andere juryleden dus wat
  dat betreft is het niet alleen maar Gordon.

 36. Erik

  Rtl is nastuurlijk bang dat ook idols net als alle andere rtl4 programmas slechter gaat scoren!!. dus het is gewoon n stunt van rtl om met idols te gaan scoren!!!!!

 37. dannytje

  @mikey
  Vind het presentatie duo niet zo super, had liever Linda de Mol gezien maar dat kan niet want dan verlaagt ze haar naam als ze zo programma gaat presenteren.

 38. Tjeerd

  @!#Michaedl#!

  Daar heb ik het niet over. Idols is voorbij, over en uit. gelukkig maar.

 39. !#Michael#!

  @ Tjeerd

  We zullen zien! Maar ik heb X-factor en SYWBAP min of meer laten gaan en niet echt gevolgt wel eens wat gezien maar als er iets beters op TV kwam keek ik dat en bleef er zeker niet voorn thuis.

  Maar ik weet nu al dat ik voor IDOLS4 thuis blijf, mede omdat Gordon Jureerd, maar ook omdat het IDOLS is. Het is gewoon ‘de’ talentenjacht hoe je het ook bekijkt. En geloof me ik ben niet de enigste die zo zal denken!

 40. Sander

  Zou vast wel meevallen met de kijkcijfers van Idols. Die audities blijven toch geweldig. Al heb je na 2 uitzendingen van audities toch wel zin in het echte zangtalent.

 41. Atmos

  Volgens mij was PO toch voor het oude publiek en die wil graag iets 10.000x zien , RTL4 met Idols is toch voor de 20-49 doelgroep?? En die wil andere programma’s.

 42. Anonymous

  @Patzy
  Tuurlijk kan Amerika makkelijk 7 seizoenen aan maar is dat een garantie dat dat in Nederland dan ook zou kunnen? Er wonen in Amerika ook IETS meer mensen dan in ons kleine landje dus zijn er ook IETS meer mensen die DENKEN dat ze kunnen zingen en IETS meer mensen die zich in kunnen schrijven bij Idols…. In Nederland sjouwen de ‘zangers’ alle programma’s al af…. in de zomer even meedoen met ‘Bijna Beroemd’ van de NCRV, dan hup naar de voorrondes van SYWAP en val je daar af dan gelijk door naar Idols…. die mensen laten zich echt niet door een afwijzing duidelijk maken dat ze misschien niet kunnen zingen, welnee ze zijn overtuigd van hun geweldige talent en dus roept iemand die bij SYWAP is afgewezen “Op naar Idols!”, alsof ze daar ineens wél worden binnengehaald als het grote nieuwe talent….

  kortom, ons landje is veel te klein voor 7 seizoenen Idols en dat kun je niet vergelijken met Amerika, waar veel meer mensen wonen, en je dus ook veel langer in de vijver met gestoorde deelnemers kunt vissen voor je dezelfde mensen weer tegenkomt…. de kijkcijfers zullen het bewijzen dat Idols echt over de houdbaarheidsdatum is, het zal in elk geval geen nieuwe record breken of echt talent opleveren want laten we eerlijk zijn, van Boris, Rafaella etc horen we bitter weinig en vorige week zag ik Jim bij Paul de Leeuw, nou het spijt me zeer maar de eerste die dat gekrijs van hem kwalitatief goed zingen noemt dient per direct onderzocht te worden op geestelijke verwardheid….. ondertussen zie ik bijv. wel een Nederlands meisje dat een filmpje op YouTube zet, daar tot in Australie bekend mee wordt en ondertussen al een opname met Justin Timberlake heeft gemaakt en dat geheel zonder Idols of andere toestanden, dus de programma’s zijn sowieso totaal zinloos, echt talent komt er ook wel zónder Idols en het hysterische gekrijs van een horde op hol geslagen tieners in het publiek…

 43. Anonymous

  @Atmos
  Als de publieke zender alles 10.000 keer laat zien omdat er volgens jou alleen ouderen kijken, dan had RTL dus een publieke zender moeten zijn omdat het een bewezen feit is dat zij qua herhalingen de absolute nummer 1 zijn in Nederland en ook de omroep die veel te lang met alsmaar hetzelfde doorgaat.

  Het blijft een onzinnige bewering dat de publieken alleen voor ouderen zijn en RTL niet zou herhalen. Pak de gids erbij en streep eens aan bij de zenders van RTL wat een herhaling is, je zal halverwege een nieuwe pen nodig hebben…. en de publieken alleen voor ouderen? Onzin…. hoeveel jongeren denk je hebben vanavond weer naar Ned. 1 zitten kijken? Wedden met 70.000% zekerheid dat Ned. 1 vanavond ook in die commerciele doelgroep 20-49 nummer 1 stond? Als ik naar het programma van Paul de Leeuw kijk en ik kijk wat voor publiek daar zit dan zitten daar over het algemeen maar bar weinig ‘bejaarden’, 95% van het publiek zit in de doelgroep 20-49 en jonger, zelfde geldt voor Koefnoen en Raymann is Laat…

  @Sander
  Die auditierondes van Idols is nu juist iets wat Nederlands grootste Chagrijn Jerney Kaagman dit seizoen minder wil, de zielige losers moeten er volgens haar tevoren al zijn uitgefilterd en dus krijg je minder hilarische toestanden bij de audities als je haar mag geloven, nou ja, op het onbeschofte gedrag van Gordon na dan

 44. Atmos

  I know daarom juist me stelling. Als ik ergens niks aan info vind is het de 20-49. Net of de meeste personen niks betekenen die tv kijken. Naar mijn idee is het +6 wat belangrijk is.
  Persoonlijk vind ik het erg knap dat een programma als Kassa, Vermist, Tussen kunst en kitch of wat dan ook van de PO meer dan 1.5 miljoen kijkers trek blijkbaar zijn het toch krachtige programma’s waar we als Nederland trots op zijn. Een programma van de CO is voor even een hit ( op een paar nagelaten) de rest is na een paar jaar aan vervanging toe.
  Idols zal voor veel weer de gedachten hebben is het er al weer.

 45. Jordy de Mol

  Voetbal scoort teleurstellend, SYWAP wordt de onverwachte hit van het seizoen! SBS heeft een dijk van een PR-machine en creatives zitten, want door die duetten en onverwachte sing-offers werd het een spannende show. Ben benieuwd of Idols daar nog overheen kan. Denk dat het onverstandig is om de finale van het één met de audities van de ander te overlappen. Idols had beter net als voorgaande twee edities rond de jaarwisseling kunnen beginnen.

 46. Jeffrey

  Popstar, Shownieuws en Het beste idee zijn nog allemaal in de top 10 gebleven, en dat met voetbal en de sterke (waar ik nu dus aan twijfel) Nederland 1 avond. Goede cijfers in ieder geval!

 47. Thom

  Het is logisch dat als de finale nadert, de uitslagshows veel populairder worden ;) Volgende week alweer de halve finale, dat betekent dat het normaal is dat het omhoog gaat. Zal ook zo zijn met Idols

 48. ronaldo

  SBS 6 houdt goed staande tegenover de voetbalwedstrijd.

  Volgend jaar Nance SYWAP alleen laten presenteren, want het brengt rust in het programma en dan kan gerard zich helemaal richten op zijn nieuwe show (met patty) en SDOHIJ

 49. Blizzje

  huh? Komt er dan weer een SDOHIJ?

 50. mari

  @blizzje

  ja en nu met echte sterren bv maribel floortje glennis grace

 51. Rob Jacobs

  Hij zei in een promo over een Limburgse deelnemer ook: “Ik wist dat jullie daar achtergesteld waren, maar dit slaat alles”. Nou voel ik me als limburger niet aangesproken, maar ik kan niet zeggen dat er om zulk soort opmerkingen moet lachen. Bovendien vergeet hij dat een limburger de wedstrijd al een keer gewonnen heeft, en een andere limburgse de show ook al eens presenteerde. De hele notie van aardig wat mensen in de randstad dat iedereen buiten een straal van 50 kilometer van de randstad achterlijk is, vind ik bovendien behoorlijk arrogant en storend, dus je kan het niet Gordon alleen kwalijk nemen.

  Maar goed, ze wisten wat ze kregen toen ze Gordon vroegen, daar kan niemand onderuit. Hij levert het programma wel de nodige energie en de broodnodige opkikker. Over goede kandidaten zal hij vanzelfsprekend meer dan lovend zijn.

 52. Appie

  Ik weet wel wie er een nekschot moet hebben……..

 53. Anonymous

  “mensen die meedoen weten wat ze kunnen verwachten. Zeker van mij.“ Arrogante klootzak!

 54. Anonymous

  Gordon for president :-)! Wordt de hilarischte Idols ooit. Ik kijk!

 55. ikkuh

  @ Rob Jacobs: Ik zag het fragment bij Life & Cooking. De jongen deed heel erg z’n best en was doodzenuwachtig, en die Gordon maakt weer zo’n lullige opmerking. De arme jongen had haast tranen in z’n ogen. Nee, dan kijk ik liever naar SYWAP, daar gaan ze (=de jury) tenminste RESPECTVOL met de kandidaten om

 56. Blizzje

  De muziekwereld is hard ikkuh. Met de hele tijd negens en tienen te geven kom je nergens. Henk Jan Smits had het bij de vorige Idols-shows altijd bij het goede eind hoe de winnaar het er vanaf zou gaan brengen. SYWAP mag imo een tikkie professioneler jureren.

 57. sven

  wát n gelul weer hier… Idols heeft bewezen een sterk format te zijn, dat zal blijven. Het gevoel dat het teveel is, komt door SBS met hun variant, je hebt nu het hele jaar door een talentenjacht op de buis. Net als dat schaatsen, het idee op zich wordt gesloopt door er teveel op elkaar lijkende shows van te maken.

  Ik vind Gordon leuk bij de jury :D EN mensen die het te grof vinden, kijken toch niet.. heb het al zo vaak gezegd: er zit een AFSTANDSBEDIENING bij je tv. zappen of uitzetten.. wat is daar nu zo moeilijk aan.. dit gezeik is zó triest

 58. Anonymous

  Ach Sven toch. trap nog eens een opendeur open

 59. Anonymous

  Wat bijzonder weer dat iedereen hier geweldig vind dat Gordon in de jury zit en hoe harder hoe beter. Precies weer een mening die anders uit blijkt te vallen dan die van de gemiddelde kijker. let maar op. Het is maar goed dat die mediacourantposters niet in hilversum werken want ze hebben werkelijk geen idee wat de kijker wil (net als het RTL management HAHAHAHA)

 60. Corné - Digitaalmedia.nl

  Dit wordt niets denk ik. Gordon gaat natuurlijk weer grove taal gebruiken enzo.

 61. ......

  stomme kloote kut gorden! waarom knippen ze n die dingen er niet uit

 62. ......

  oja ook kut sven

 63. Anja

  Ik vind zulke uitspraken niet kunnen.
  En al zeker niet tegen jongelui…
  Pak iemand die jou ook aan kan en niet de mensen
  die toch al zenuwachtig zijn..en daardoor kwetsbaar.
  commentaar is niet erg maar op die manier zegt veel over de Nederlandse tv uitzendingen.
  niveau 0.
  gorden koop een spiegel en kijk eens naar jezelf…….

 64. thijs

  gorden denkt dat ie leuk is met ze,n grof taal gebruik.

 65. ineke

  gordon is zeker vergeten hoe ie zelf ooit begonnen is!hij moet maar eens goed foto s van zichzelf bekijken uit die tijd!hoe durft ie commentaar te geven op andermans uiterlijk.hij had er vroeger zelf iets aan kunnen doen door bijv.naar de kapper te gaan,maar koekie kan er niets aan doen dat haar ene been korter is dan het andere.en dan nog……ze komt daar niet om zich dat te laten vertellen…ze wil alleen maar weten of ze kan zingen!gordon is zelf heel onzeker en dat verbergt hij door zo achterlijk te doen.andere woorden heb ik er niet voor!!!!!weg met hem bij idols!!!!

 66. Marloes

  GORDON

  je bent gewoon te grappig en leuk
  laat die mensen maar kletsen!!
  want voor mij ben je een held in idols hihihihi
  als je er volgend jaar weer bent kijk ik weer idols :)

  xxxxxxxxx Marloes!!

  ( 11 jaar)

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.