Gordon schokt RTL met grove uitspraken

RTL zit in zijn maag met grove uitspraken van het nieuwe Idols-jurylid Gordon. Dat meldt het Algemeen Dagblad vandaag. In de eerste aflevering van de vierde Idols-reeks, die volgende week zaterdag te zien is, zegt de zanger over een vals zingende kandidaat: “Geef dat kind een nekschot“. De zender bekijkt nu of die bewuste zin er niet toch uitgehaald moet worden in de eindmontage van de afle- vering. “Want je kunt je afvragen of we dit willen met Idols“, zegt woordvoerster Eva Peters in de krant.

De omroep constateert dat Gordon grof in de mond is. “Dat is vaak heel leuk, maar soms ongepast. We bekijken of we deze zin eruit moeten knippen.

Uitvoerend producent Mark de Vink van Idols is desalniettemin in zijn nopjes met zijn nieuwe aanwinst. “Natuurlijk is Gordon soms grof“, geeft de producent toe. “Hij wint er bepaald geen doekjes om. Maar hij wéét wat het is om een ster in Nederland te zijn. En hij geniet oprecht van talent. Dat ziet de kijker ook.

Volgens Gordon past Idols hem als een jas. “Het voelt alsof ik het al jaren doe. Ik word erger dan Henkjan Smits. Ik flap alles eruit. Dat hoort bij me. Ik heb zo’n imago opgebouwd, dat mensen dat ook van me pikken. Ik zeg vaak dingen die mensen alleen denken. En hoe hard het er ook uitkomt: het is altijd wel waar wat ik zeg.

Medelijden heeft hij nooit. “Ik vond het wel even sneu toen ik een jongetje van 15 jaar laatst finaal afbrandde. Toen hij binnenkwam zei ik: ‘jij moet wel héél goed kunnen zingen, want je ziet er sowieso niet uit’. Hij brak, schoot helemaal in de stress. Moet dat nou, dacht ik. Maar later corrigeerde ik mezelf: mensen die meedoen weten wat ze kunnen verwachten. Zeker van mij.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen