2,5 miljoen kijkers voor Roemenië – Nederland


De kijkcijfers van zaterdag 13 oktober 2007 (SKO)

Roemenië – Nederland (RTL4, 19:11) – Oranje is niet langer ongeslagen in het kwalificatietoernooi voor het Europees kampioenschap in 2008 in Oostenrijk en Zwitserland. Oranje verloor zaterdag in het winderige en zeer regenachtige Constanta met 1-0 van Roemenië. “Het was al met al een matige wedstrijd waar- in de gelukkigste heeft gewonnen. Maar goed, er is geen man over boord. We hebben kwalificatie nog steeds in eigen hand“, aldus bondscoach Marco van Basten in De Telegraaf.

Marco van Basten richt zich nu op de volgende wedstrijd tegen Slovenië. “We hebben daarin weliswaar met Mathijsen, Van Nistelrooy en Van Bronckhorst opnieuw drie geschorsten, maar daar staat de terugkeer van Sneijder, Van Persie en Melchiot tegenover. Ik weet niet of we extra spelers gaan oproepen, daar gaan we het zondag maar eens rustig over hebben. We moeten er nu voor zorgen dat we in de laatste drie wedstrijden minimaal zeven punten halen. Dan zijn we gekwalificeerd voor het EK.” Roemenië – Nederland scoorde zaterdagavond 2.471.000 kijkers (madl: 40.1%).

So you wannabe a popstar uitslag (SBS6, 21:55) – Het publiek van So You Wannabe a Popstar heeft de 12-jarige kandidate Sherilyn uit het programma gestemd. Maaike mocht wel door naar de halve finale. “Gewoon heel jammer, maar Maaike heeft het dik verdiend“, reageerde de 12-jarige Sherilyn zaterdagavond sportief. Maar na het zien van haar afscheidsfilmpje kon Sherilyn haar tranen niet bedwingen. De jury zag gezien de jonge leeftijd van Sherilyn nog wat problemen als ze toch door was gegaan naar de volgende ronde. “Maaike is er nu klaar voor om door te stoten. Sherilyn heeft over tien jaar nog steeds een mooie stem en dan heeft ze ook haar diploma’s gehaald“, reageerde jurylid Maurice Wijnen. So You Wannabe A Popstar werd zaterdagavond door 1.430.000 kijkers (madl: 22.1%) bekeken.

Gillend naar huis (RTL4, 23:01) – Gordon lijkt met zijn snoeiharde en komische commentaar juryvoorzitter Henkjan Smits te doen vergeten in Idols. RTL gelooft, ondanks uitspraken die soms over het randje zijn, een gouden greep te hebben gedaan met Gordon. “Als het te erg wordt, grijpen we in”, belooft RTL in De Telegraaf. Programmadirecteur Erland Galjaard van RTL denkt dat Gordon goed op zijn plek zit bij Idols. “We hebben Gordon met groot, groot, gróót plezier verwelkomd. De jury is tegenwoordig bijna het belangrijkste bij de auditieshows.” De amusementsfactor van Idols zal tot ongekende hoogte stijgen met Gordon in de jury, verwacht de Telegraaf. “Gordon doet nog het meest denken aan het verschrikkelijke jurylid Simon Cowell, aan wie Idols in Amerika zijn enorme succes te danken heeft. De komende Idols wordt keihard, jawel“, schrijft de krant. Gordons programma Gillend naar huis werd zaterdagavond door 394.000 kijkers (madl: 8.3%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen