Frits Sissing: ‘Vertrek Tooske heeft wel geholpen’

Frits Sissing is al sinds 2000 werkzaam bij het serieuze Opsporing Verzocht, maar pas in 2006 ziet de kijker voor het eerst de glamourkant van Frits Sissing als hij deelneemt aan Dancing with the stars. Bij de AVRO zien ze het ook en in hetzelfde jaar mag hij het grote Gouden Televizier gala presenteren. Het vertrek van Tooske naar SBS 6 was niet ongun- stig. “Dat heeft wel geholpen. Daarom mocht ik vorig jaar de uitreiking van de Televizier-Ring doen. Het leven gaat zoals het moet gaan.

Frits sloot dit weekeinde zijn eerste amusementsshow Op Zoek Naar Evita af. “Ik ben blij dat de AVRO het risico heeft durven nemen om een groot project als Evita met mij aan te gaan. Dat mag ook weleens gezegd worden“, zegt hij in de NCRV gids.

Bij Opsporing Verzocht zat Frits meer in een serieuze rol. “Je bent er meer een instrument van het format. Ik merk dat ik bij Op zoek naar Evita steeds dichter bij mezelf moet komen. Ik moet mezelf laten zien. Als ik tempo maak of een grap inzet, dan vult de rest dat lekker in. Langzaam schuif ik op om steeds meer van mezelf te laten zien. Ik durf ook steeds meer. Ik vind amusement leuk en ik denk dat het bij me past. Alleen is het een kant die men niet van mij kent.

Op Zoek Naar Evita eindigde het afgelopen weekeinde met 2,4 miljoen kijkers. Frits is blij dat hij de kans heeft gekregen de show te presenteren. “Ja, dat vertrouwen hebben we de laatste zeven jaar over en weer opgebouwd. Dat is ook een van de wijze lessen: wil niet te snel gaan!“, vertelt Frits in de NCRV Gids. “Dat Robert ten Brink, een van de groten uit het vak, ooit begonnen is bij het Jeugdjournaal en daarna jaren Lingo heeft gedaan, is bijna iedereen vergeten. Het is een kwestie van uren maken, een basis leggen, jezelf leren kennen, vrijer worden. Dat kost tijd…

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen