Bert van der Veer: ‘RTL is te weinig onderscheidend’

Bert van der Veer, voormalig program- madirecteur van RTL 4, denkt dat RTL Nederland volop aan de slag moet om het marktaandeel van haar zendergroep op het gewenste niveau te brengen. “Ze moeten aan het werk: schuiven, schaven en schrappen“, aldus Van der Veer in De Volkskrant. Volgens de televisiekenner is er nog net geen sprake van een crisis. “Maar als je drie avonden per week op primetime op RTL 4 CSI uitzendt, heb je een probleem. Misschien moesten ze om Talpa bezuinigen.

Van der Veer denkt dat er te veel energie is gegaan naar de overname van Talpa en het oppeppen van RTL 5. “Maar RTL 5, 7 en 8 zijn te weinig onderscheidend. En de late night wordt wel heel makkelijk aan Pauw & Witteman gelaten. RTL heeft een hit nodig. Ze moeten aan het werk: schuiven, schaven en schrappen.

En daar krijgt RTL voldoende tijd voor van haar buitenlandse aandeelhouders, denkt Bert van der Veer. “Fons van Westerloo is heel goed met mensen, en dan vooral met bazen. Dus Luxemburg blijft nog wel even rustig.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen