Wendy van Dijk: ‘We kunnen zonder Henkjan’

In oktober keert de succesvolle talenten- jacht Idols terug op het televisiescherm bij RTL 4. De vierde serie van Idols ken- merkt zich door enkele veranderingen. Zo wordt presentatrice Chantal Janzen vervangen door Wendy van Dijk en ook is de jurysamenstelling gewijzigd. Krabbé gaf al eerder toe dat er weinig chemie was met Chantal. “Of je leuk presenteert met elkaar en hoe dat er dan uitziet, is van zoveel dingen afhankelijk. Ja, het is ook voor iedereen anders. Ja, ik vind dat zo’n ding…

Wendy van Dijk, die eerder de presentatie van X Factor verzorgde, is blij om Idols samen met Martijn Krabbé te presenteren. “Het is gewoon heel gezellig met z’n tweeën“, zegt Wendy in RTL Boulevard. “Ik merk echt dat wat dat aangaat het fijn is om ook een duopresentatie te doen, waardoor je het werk verdeelt en met elkaar kunt overleggen. Het is eigenlijk wel gezelliger dan alleen een programma dragen.

Voormalig juryvoorzitter Henkjan Smits is er in het nieuwe seizoen niet meer bij. Hij stapte over naar SBS 6. “We kunnen zonder, maar ik zal Henkjan altijd blijven missen, want het is een fijn persoon. Maar we kunnen zonder“, zegt Wendy.

Tekstschrijver John Ewbank en zanger Gordon zijn nieuw in de jury. Gordon is de afgelopen week tijdens het sporten flink door zijn rug gegaan. “Het is echt erg geworden. Ik heb tien uur lang op de jurystoel gezeten en ik ben liggend naar huis vervoerd gisteren. Ik had er al vijf jaar geen last meer van gehad. Ik hoop er met een paar dagen weer bovenop te zijn.

Door zijn rugklachten moest Gordon de opnames van het NCRV-programma Villa Felderhof aan zich voorbij laten gaan. “Het erge is wel dat ik vandaag naar Villa Felderhof zou vertrekken met Sonja Bakker, maar dat heb ik af moeten zeggen, want ik lig gewoon plat.” De bekende kok Joop Braakhekke vervangt Gordon. “Ja, ze hebben een andere valse nicht gevonden.

Gordon heeft het erg naar zijn zin als jurylid in Idols. “Ik heb weer verschrikkelijk gelachen. Het is echt ontzettend leuk om te doen“, vertelt de zanger. Hij is het niet zat om als zanger tijdens de audities regelmatig naar valszingende mensen te moeten luisteren. “Dat ben ik natuurlijk al gewend met de Toppers, ha ha.

Idols is vanaf zaterdag 20 oktober wekelijks om 20.00 uur te zien bij RTL 4.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen