Twaalf Nederlanders gedropt in Lost in Tokyo

In het nieuwe programma Lost in Tokyo worden twaalf dwalende Nederlanders ‘gedropt’ in de Japanse metropool Tokyo om zo snel mogelijk te integreren in de Oosterse cultuur. In een bijzondere cross-over tussen reality en spelshow is te zien hoe de deelnemers met elkaar de uitdaging aangaan om zo goed mogelijk de Japanse gebruiken en rituelen onder de knie te krijgen, tradities die vaak volledig afwijken van ons dagelijks leven. Lost in Tokyo gaat vanavond van start bij televisiezender RTL 5.

In de door Renate Verbaan gepresenteerde nieuwe reality-serie zal uiteindelijk blijken wie van de kandidaten het overweldigende Tokyo het best aan kan.

In de eerste aflevering van Lost in Tokyo is te zien hoe twaalf nietsvermoedende Nederlandse mannen en vrouwen naar een voor hen nog onbekende bestemming reizen: ze worden ondergebracht in een appartement midden in Tokyo. “De kandidaten hebben beperkte reiservaring en zijn onbekend met de Japanse taal en cultuur“, aldus een zegsvrouw van RTL 5. “Van hen wordt desondanks verwacht dat zij niet alleen samen werken en (over)leven, maar ook de strijd met elkaar aangaan om uit te maken wie zich het beste handhaaft en de cultuurschok de baas is.

De deelnemers voeren verschillende opdrachten uit. “In elke aflevering wordt de groep in tweeën gedeeld en te werk gesteld in uiteenlopende beroepsgroepen, van de entertainment- tot de seksindustrie. Parallel aan deze werkopdrachten worden door de groep twee individuele kandidaten aangewezen die in een duel uitmaken wie het snelst een Japans gebruik door heeft. Na twee dagen leggen de kandidaten een examen af. De winnaar wordt vrijgesteld en verblijft in een luxe appartement.

De verliezers van de groepsopdracht en de individuele opdracht verschijnen voor een gevreesd tribunaal van honderd Japanners. “Voor deze onverbiddelijke autochtonen proberen de kandidaten nogmaals te bewijzen dat ze weten hoe de Japanse cultuur in elkaar steekt“, vertelt de zegsvrouw. “De kandidaat die hier niet in slaagt mag meteen zijn koffers pakken en vertrekken. Elke week valt er een kandidaat af. De uiteindelijke winnaar wordt beloond met één miljoen Yen (7000 euro) en mag drie maanden doorbrengen in een luxe verblijf midden in de miljoenenstad.

Lost In Tokyo is volgens RTL 5 “een intrigerende, individuele strijd van twaalf Hollanders met een stad die verrast, verbaast en shockeert“. Lost in Tokyo is vanaf vanavond 6 september wekelijks tussen 20.30 en 21.30 uur te zien. (Foto: RTL)

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen