Strengere jury en hogere werkdruk in Het Blok

Het verbouwingsprogramma Het Blok gaat vanavond een nieuw seizoen in bij Net 5. Met een strengere jury, een hoge- re werkdruk en een hardere competitie moet het programma met Erik van der Hoff spannender dan ooit te worden. In Het Blok krijgen vier stellen elf weken de tijd om een compleet appartement te verbouwen en in te richten. Het stel dat de meeste meerwaarde creëert, wint de hoofdprijs. Na drie seizoenen verhuist Het Blok van Amsterdam naar Haarlem. “Een uniek pand.

Het Blok vindt de komende weken plaats in een voormalige gymzaal aan de Van Egmondstraat in Haarlem. Erik van der Hoff hoopt op een warm ontvangst. “In Amsterdam struikel je over televisiecamera’s en daar wordt al snel de politie gebeld“, zegt hij bij GPD. “In dat opzicht heb ik Amsterdam nu ook wel gezien. Nu hebben we een prachtplek, vlakbij Bloemendaal. Wonen aan het strand, wie wil dat niet?

Naast Het Blok presenteert Van der Hoff dit jaar ook de quiz Ben je slimmer dan een kind?. Hij is daarmee, samen met Art Rooijakkers, het gezicht van NET 5 geworden. “Nou ja, bij ‘gezicht’ denk ik eerder aan zo’n omroeper van vroeger“, zegt hij bij TVgids.nl. “Maar ik stond wel groot op de poster die op de najaarspresentatie van NET 5 te zien was. Ik schrok me lam en heb hem ook meteen mee naar huis genomen, al is het maar om ervoor te zorgen dat ze hem nooit meer gebruiken. Maar het is wel bijzonder dat ik dit op mijn 44ste nog mag meemaken, dat had ik twintig jaar geleden niet gedacht. Toen verwachtte ik dat ik allang ergens achter de schermen zou zijn.

Het Blok is vanaf vanavond wekelijks om 20.30 uur te zien op Net 5. (Foto: SBS/Elvin)

Zie ook: ‘Verbouwingstrijd op hoog niveau in Het Blok

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen