BankGiro Loterij Restauratie terug op Nederland 2

Een nieuwe reeks afleveringen van het programma BankGiro Loterij Restauratie is vanaf vanavond 5 september wekelijks om 21.30 uur te zien bij de AVRO op Nederland 2. In negen afleveringen worden veertien gebouwen die nodig gerestaureerd moeten worden aan de kijker voorgesteld. De presentatie van deze reeks is wederom in handen van Frits Sissing en zal worden bijgestaan door de bekende experts Karel Loeff (architectuurhistoricus) en Marieke van Zanten (kunsthistorica).

Per aflevering van ‘BankGiro Loterij Restauratie’ worden twee bouwwerken die ernstig in verval zijn geraakt onder de loep genomen. De genomineerde gebouwen zijn landelijk verspreid en heel divers in functie: van begraafplaats tot molen en van boerderij tot sterrenwacht. Door middel van indrukwekkende computeranimaties wordt voor de kijker duidelijk hoe het bouwwerk eruit kan komen te zien.

Na de uitzending krijgt de kijker de kans om, via de telefoon of per sms, op zijn of haar favoriete gebouw stemmen. Tijdens de grote live finale op 31 oktober, wordt duidelijk welk bouwwerk uiteindelijk het felbegeerde bedrag van maximaal 1 miljoen euro van de BankGiro Loterij in de wacht sleept.

In deze serie worden in de eerste aflevering de veertien gebouwen die kans maken op maximaal 1 miljoen euro aan de kijker voorgesteld. Daarnaast wordt teruggekeken op de vorige serie en wordt de restauratie van de winnaar van de vorige editie in beeld gebracht. Tijdens de spannende finale won het inmiddels bekende ‘Kerkje van Vierhuizen’ ruim 900.000 euro. Het leger bewaakte het dorp Vierhuizen terwijl alle inwoners in de studio zagen hoe ‘hun’ kerkje de hoofdprijs won. Inmiddels is de restauratie van start gegaan en in december 2007 is de restauratie afgerond.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen