Paul de Leeuw ontvangt de 100ste Zomergast

In de honderdste uitzending van Zomer- gasten staat vanavond 2 september de keuze van de kijker centraal. Achttien kijkers mogen hun favoriete fragment komen laten zien in deze speciale jubileumaflevering van Zomergasten, met gastpresentator Paul de Leeuw. Wat zij uiteindelijk hebben gekozen als hun favoriete Zomergastenfragment, houdt de VPRO nog even onder de pet, maar vijf van de gasten van Paul de Leeuw vertellen alvast waar zij graag (of juist niet) naar kijken.

Ingrid Hermans (40) mist nooit het NOS-Journaal van acht uur, verder blijft ze nergens voor thuis. Favoriete series zijn de Britse Inspector Morse, Lynley, Dalziel & Pascoe, A Touch of Frost. Commerciële belspelletjes en dating shows zijn taboe en ze heeft een hekel aan ‘veel en lange’ reclameblokken tijdens een programma, of nog erger; ‘een programma als Hart van Nederland midden in een film.

John Tampoebolon (41) kijkt graag naar Klootwijk aan Zee. Zijn favoriete serie is Absolutely Fabulous. Alle programma’s over/met koningshuizen, eerste hulpposten, thuis bij een bn-er, koks-die-het-beter-weten, stand-up komieken, verbouw je auto/huis/ vrouw-of-die-van-je-buren-programma’s mogen van hem meteen van de buis af.

Thea van Doesburg (63) kijkt naar nieuwsrubrieken als Nova, Buitenhof, Kamerdebatten, programma’s met Paul de Leeuw, Spoorloos, Memories en onderzoeksprogramma’s als Zembla en vroeger Jiskefet. Ze heeft een hekel aan bloedige en agressieve films.

Programma’s als De Vloer Op en Klootwijk Aan Zee zal Leoni Woolderink (26) nooit missen, wat ook geldt voor haar favoriete serie Six Feet Under. Naar het programma Helpdesk Live van de EO zal ze nooit kijken. Eigenlijk heeft ze helemaal een hekel aan de EO. En aan commerciële zenders, die hebben namelijk ‘niet veel te melden.

De favoriete serie van verpleeghuisarts Adrienne de Jonghe (36) is Grey’s Anatomy. Zelf wijt ze dat aan beroepsdeformatie. ER hoort daar natuurlijk ook bij. Daarnaast gaat haar voorkeur uit naar Six Feet Under en The Sopranos. Echt een hekel heeft ze aan voetbal, en aan ‘alle reality televisie’.

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen