Natasia en Ilona uit Gouden Kooi schrijven boek

De voormalige Gouden Kooi-bewoners Natasia en Ilona werken aan een boek over de perikelen in de villa waar ze veel maanden verbleef. “Ik denk dat ik veel te vertellen heb“, laat Natasia weten in De Telegraaf. Volgens eigen zeggen is het dan ook niet verwonderlijk dat ze nu “zwaar wordt bedreigd door de producent van het programma“. Talpa Productions heeft inmiddels advocaten ingeschakeld om publicatie van het boek tegen te gaan. Ook oud-kandidaat Ilona is bezig met een boek.

Volgens de 33-jarige Natasia wordt het een spannend boek. “Het stemmen gaat niet eerlijk en dat is niet het enige wat wordt gemanipuleerd“, verklapt ze vast.

50.000 euro is de boete die zowel werknemers van Tien alsook de deelnemers aan de afvalrace van John de Mol opgelegd krijgen in geval van loslippigheid. Natasia kan alleen maar lachen om dat bedrag: “Dat geld zegt me niets, het gaat mij om gerechtigheid.” Natasia heeft al bonje met de advocaten van Talpa. “Je gaat hoofdpijn krijgen, en we laten de zaak zeker niet rusten“, is haar verteld. “Ik ben gehard door tien maanden in vrijwillige ballingschap, het kan me allemaal niets schelen.

Voormalig Gouden Kooi-bewoonster Ilona werkt net als Natasia aan een boek over haar verblijf in de luxe villa. Ze verdenkt Natasia ervan haar idee te hebben gekopieerd. “Ik vind het een rotstreek! Het is wel érg toevalig dat Natasia nu ook haar belevenissen gaat opschrijven…“, zegt Ilona in De Telegraaf

Ilona: “Ik ben al een half jaar met mijn boek bezig. Het is bijna af. Al die tijd heb ik het stil gehouden, ik wilde pas naar buiten treden als het eenmaal zover was. Onlangs heb ik het aan drie mensen verteld en vandaag las ik dus tot mijn stomme verbazing dat Natasia óók een boek gaat schrijven!Ik kan het natuurlijk niet met zekerheid zeggen dat Natasia mijn idee heeft gejat. Maar het was wel het eerste wat in mij opkwam. En mijn intuïtie laat mij zelden in de steek…” Ilona heeft als enige ex-bewoner geen contact meer met de 33-jarige Surinaamse. “Daar heb ik geen enkele behoefte aan. Ze heeft me in de Gouden Kooi erg gekwetst.

In Ilona’s boek worden veel geheimen onthuld. “Ik weet heel veel. Uit betrouwbare bronnen heb ik bijvoorbeeld vernomen dat niet iedereen de borg van 10.000 euro heeft betaald. En andere ex-bewoners hebben het geld alsnog terug gekregen.

Volgens Ilona zijn ex-bewoonster Evelien en zij allebei de pineut. “Wij zijn de enige gedupeerden. Ik heb vervolgens naar Tien gebeld, maar ze hielden vol dat iedereen het geld heeft betaald. Als bewijs wilden ze een afschrift naar mij opsturen. Onzin natuurlijk. Toen heb ik besloten om een boek te schrijven, waarin ik duidelijk maak hoe de vork werkelijk in de steel zit. Want er gebeuren heel veel dingen die niet kloppen.

De brunette, die nu werkt als Sales en PR-medewerker bij een medische esthetische kliniek, baalt er flink van. “Het is gewoon niet eerlijk. Ik werk nu keihard om die 10.000 terug te verdienen. Dat is helemaal niet erg. Maar ik vind wel dat iedereen gelijk behandeld moet worden. En dat is niet gebeurd.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen