Gerard Joling zet eerste van 4.500.000 dominostenen

Zanger en presentator Gerard Joling zet aanstaande woensdagmiddag om 14.00 uur de eerste dominosteen voor Domino Day 2007. De plaatsing van de eerste steen is tevens het startsein voor de meer dan 85 bouwers uit elf landen om in totaal 4.500.000 dominostenen neer te zetten voor de wereldrecordpoging vallende dominostenen op vrijdag 16 november. SBS 6 zendt Domino Day live uit in een avondvullend programma, dat wordt gepresenteerd door Nance en Hans Kraay Jr.

In Domino Day 2007 wordt voor de negende keer een poging gedaan het wereldrecord vallende dominostenen te breken. In 2006 zagen meer dan 80 miljoen kijkers in Europa hoe onder leiding van ‘Mr. Domino’ Robin Paul Weijers met 4.079.381 stenen een nieuw wereldrecord werd gevestigd.

De voorbereidingen voor Domino Day 2007 zijn in volle gang. Inmiddels zijn meer dan 85 bouwers uit elf verschillende landen geselecteerd voor deelname aan dit evenement. Vanaf woensdag 26 september zullen zij ruim zeven weken lang 4,5 miljoen dominostenen neerzetten. Het startsein hiervoor wordt gegeven door Gerard Joling, die op woensdag 26 september in het WTC Expo in Leeuwarden de eerste steen plaatst onder begeleiding van Robin Paul Weijers en zijn team. Die eerste steen is speciaal voor Domino Day 2007 uit goud gesmeed en gegraveerd.

Het thema van Domino Day 2007 is ‘Falling into Life’. “De vallende dominostenen en de muziekeffecten zorgen tezamen voor een spectaculaire expressie van de vele aspecten van het leven“, aldus een woordvoerder van SBS 6. Behalve Nederland participeren Duitsland, Oostenrijk, Hongarije, Groot-Brittannië, België, Kroatië, Polen, Spanje, Rusland en Slowakije in dit grootschalige project.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen