Televisiegidsen met dubbele schema’s

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) heeft nog geen toestemming gegeven voor de samenwerking tussen Talpa en RTL Nederland. RTL wil tv-zender Tien op 17 augustus omdopen tot RTL 8 en enkele programma’s van Tien verhuizen naar RTL, maar daar heeft het mediabedrijf groen licht voor nodig. Een woordvoerster van de NMa zegt dat de autoriteit binnen enkele dagen met een besluit zal komen, maar diverse omroepgidsen gaan vandaag al naar de drukkerij.

De omroepbladen weten nog niet hoe het actuele uitzendschema eruit zal zien. Peter Contant, hoofdredacteur van Veronica Magazine en TVSatellite, vertelt in De Telegraaf dat hij diverse schema’s zal publiceren. “Wij drukken zowel het schema van RTL 8 en Tien af zolang er geen duidelijkheid is. Een aantal andere programma’s van Tien zou op de andere RTL-zenders te zien zijn, althans, dat is de intentie van beide partijen. Zo lang er geen uitsluitsel is, drukken wij ook van de overige RTL-zenders beide mogelijkheden af. De kijker zal zelf moeten uitzoeken welk schema actueel is. Bovendien is op onze internetsite de juiste programmering te vinden.”

Ook Bert Rendering (TROS Kompas en TV Krant), kiest voor het afdrukken van beide RTL-schema’s: “We beperken ons tot de uitzendtijd en programmatitel, zonder nadere toelichting. We hebben gewoon niet meer ruimte. Ik hoop dat onze lezers begrijpen dat dit niet aan ons ligt, maar aan de situatie van RTL en Tien.”

VARA’s TV Magazine en de gidsen van AVRO, KRO en NCRV plaatsen eveneens beide schema’s. “We moeten naar de drukker en weten niet wat het gaat worden, vandaar“, zegt Chris Buur, hoofdredacteur van TV Magazine.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen