RTL Nieuws blij met vernieuwd decor

Isabel Jacobs, chef regie van het RTL Nieuws, is erg te spreken over de metamorfose die het nieuwsprogramma heeft ondergaan. Vanochtend werd het RTL Nieuws voor het eerst vanuit het nieuwe decor gebracht. “We wilden dat het meer architectuur zou worden dan een decor“, zegt Jacobs bij TVgids.nl. “Bovendien wilden we dat het lichter werd en dus is er geïnvesteerd in goede lampen zodat de presentatoren beter te zien zijn. Het moest een fotografisch plaatje worden.

Volgens Jacobs was het vooral van belang dat het decor diepte heeft. “Soms komen er mensen op de studiovloer kijken en die schrikken ervan hoe klein de studio is. We proberen er daarom voor te zorgen dat deze beperkte ruimte op televisie ruimtelijk overkomt.” De vernieuwde studio is multifunctioneel. “Er is een draaibare desk en het decor kan van kleur veranderen. Zo kunnen we de studio voor alle uitzendingen gebruiken – vanaf het ontbijtnieuws tot aan het late nieuws.

Het Ontbijtnieuws van vanochtend 6 augustus is online terug te kijken. Ook het RTL Z-nieuws van vanochtend is via het internet terug te zien.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen