Eyeworks neemt producent Spaanstalige markt over

Eyeworks, het televisieproductiebedrijf van Reinout Oerlemans, heeft de ‘inter- nationaal gerenommeerde’ producent Cuatro Cabezas overgenomen. Hiermee is Eyeworks meteen één van de leidende producenten geworden in de Spaanstalige televisiemarkten van Argentinië, Chili en Spanje. Dat zegt een woordvoerder van Eyeworks. “Uitbreiding naar andere landen zal een belangrijk speerpunt zijn voor de nabije toekomst“, aldus de zegsman. Oerlemans is ‘erg blij’ met de overname.

Na de recente overname van de Britse producent At It productions in juli 2007 onderstreept deze jongste acquisitie opnieuw de drive van Eyeworks om zich op de wereldwijde televisiemarkt te manifesteren. Cuatro Cabezas is in 1993 in Argentinië opgericht door Diego Guebel en Mario Pergolini. Het bedrijf heeft zich ontwikkeld tot een van de toonaangevende producenten in de Spaanstalige televisiemarkt, met diverse onderscheidingen en formats die in meer dan 20 landen wereldwijd worden geproduceerd, zoals Caiga Quien Caiga (CQC, in 6 landen).

Cuatro Cabezas ontwikkelt en produceert televisieprogramma’s in diverse belangrijke genres zoals entertainment en drama. “Ik ben ontzettend blij met de komst van zo’n gerenommeerde producent als Cuatro Cabezas“, aldus Eyeworks-baas Reinout Oerlemans. “Diego en Mario zijn zeer gerespecteerde creatieve talenten en produ- centen in Argentinië en de Spaanstalige wereld. Hun passie en ondernemerschap passen perfect bij Eyeworks. In de televisiewereld gaat het om ideeën, creativiteit en kwaliteit en deze drie ingrediënten hebben ze bij Cuatro Cabezas in overvloed. Bovendien hebben ze bewezen talent voor het exporteren van formats naar andere landen; een vaardigheid die perfect aansluit bij de strategie van Eyeworks.

Volgens Mario Pergolini willen hij en zijn partner bij hun Cuatro Cabezas ‘mooie, vernieuwende en kwalitatief hoogstaande’ televisieprogramma’s ontwikkelen en produceren. “De toetreding tot de Eyeworks Groep vergroot onze creatieve mogelijkheden aanzienlijk; samen zullen we nog betere formats ontwikkelen voor de steeds meer eisende internationale markt“, aldus Pergolini. “Onderdeel worden van een ‘familie’ zie ik als een bevestiging van wat wij tot nu toe hebben gepresteerd en ik verheug me op de kansen die ons nu worden geboden.

Diego Guebel zegt dat alles wat zij doen is gericht op ontwikkeling en groei. Guebel: “Vanaf het begin was de relatie tussen ons bedrijf en Eyeworks vanzelfsprekend, omdat onze visies zo sterk overeen komen. We behouden onze onafhankelijkheid en blijven verantwoordelijk voor onze vestigingen, terwijl we als lid van de Eyeworks Groep nog veel sterker staan in onze bestaande en nieuwe markten.

Reinout Oerlemans is vanavond 16 augustus te zien in het programma Lachen met de Tros. Hij ontvangt onder meer Hans Liberg en Bert Kuizenga. (Foto: Leendert Jansen)

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen