De Gouden Kooi dit jaar van de buis

Het realityprogramma De Gouden Kooi verdwijnt eind dit jaar van de televisie. Dat zegt topman Fons van Westerloo van RTL Nederland in De Volkskrant. Volgens Van Westerloo zijn er heldere afspraken gemaakt met John de Mol, die het programma voor het eerst bij Tien op de buis bracht. “We blijven De Gouden Kooi tot het eind van het jaar uitzenden, zodat hij het format in het buitenland kan verkopen. Want een programma dat van de buis is gehaald, breng je lastig aan de man“, zegt Fons.

Van Westerloo vervolgt: “Maar aan het eind van het jaar is het afgelopen. We stoppen, tenzij we dan 1,5 miljoen kijkers hebben. Maar dat zie ik niet gebeuren.”

De Gouden Kooi werd woensdagavond door 508.000 kijkers bekeken bij RTL 5 en scoorde daarmee een marktaandeel van 10.8 procent. Op woensdagavond werd geen enkel programma van RTL 5 beter bekeken. Voorheen was op het tijdstip van De Gouden Kooi de Amerikaanse komedieserie Dharma and Greg te zien bij RTL 5. Dharma and Greg werd vorige week woensdag door 240.000 kijkers bekeken, wat een marktaandeel van 5.6 procent opleverde.

Van Westerloo al eerder weten niet gecharmeerd te zijn van De Gouden Kooi. “Dat kan best een tandje minder, om het maar even eufemistisch uit te drukken“, zei Van Westerloo afgelopen juni. “Bovendien is de Luxemburgse mediawet een stuk puriteinser dan de onze. Natuurlijk moet De Gouden Kooi geen klooster worden. Ik ben geen moraalridder. Maar ik ben er ook geen voorstander van dat alles maar moet kunnen onder het motto goed voor de kijkcijfers.

De Gouden Kooi telt nog zeven bewoners. Wie het er het langst uithoudt, wint de villa in Eemnes waarvandaan het programma wordt uitgezonden, plus 1 miljoen euro. John de Mol zei vorige week dat zijn omstreden programma ‘nu al geslaagd is’. “We hebben een nieuw genre ontwikkeld, een combinatie van reality en fictie, met een open eind.” Hoe De Gouden Kooi wordt afgewikkeld, is nog niet duidelijk.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen