Bijna Beroemd bereikt finale-uitzending

In de afgelopen vijf weken hebben veertig kandidaten hun best gedaan om een plaats te veroveren in de finale van Bijna beroemd. Vijf kandidaten is dat uiteindelijk gelukt; zij gaan vanavond 25 augustus de strijd aan om als winnaar te eindigen op het Bijna beroemd-podium. De vijf finalisten lopen deze keer niet het risico om tijdens het optreden al te worden weggestemd, maar krijgen de twee volle minuten om hun talenten te tonen en men te entertainen. Jacques d’Ancona is gast jurylid.

De kandidaten die de finale hebben gehaald en hun act nu in een verbeterde vorm vertonen zijn: het 13-jarige slangenmeisje Daniëlle Bubberman; de illusionist Robin Matrix, het drumtalent Lars Nijman, de Acro Rockers Maxtreme uit Loon op Zand en de gitaarspelende Basily Boys.

Tussen hun eerste optreden en de finale doorliepen de kandidaten een masterclass om hun act te perfectioneren. De namen van de coaches zijn: Ska von Schöning (Daniëlle Bubberman); Blue Man Group (Lars Nijman); Jan Akkerman (Basily Boys); Julie Fryer (Maxtreme) en Hans Kazan (Robin Matrix).

De vakjury bestaande uit Catherine Keijl, Ferdi Bolland en gastjurylid Jacques d’ Ancona geven hun oordeel over de finale-acts. Na de stemmen van de vakjury geeft de publieksjury haar oordeel en daarmee wordt de ontknoping een feit.

De winnaar krijgt een prijs die aansluit bij zijn vakgebied en die de roem letterlijk dichterbij zal brengen. Zo wacht er voor de Basily Boys als ze winnen een groot optreden met Het Rosenberg Trio in Frankrijk, voor Robin als hij wint een optreden in een show van Hans Kazan in Spanje en mocht Lars winnen dan mag hij een dag op pad met zijn grote idool Ton Dijkman, de drummer van Marco Borsato.

De winnaar krijgt bovendien uit handen van presentatoren Jochem van Gelder en Jetske van den Elsen de Bijna beroemd-bokaal.

Meer in NCRV

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen