Anita Witzier: ‘Memories blijft interessant’

Anita Witzier is al jarenlang het gezicht van het succesvolle KRO-programma Memories. Vervelen doet het programma haar geen moment, vertelt de 45-jarige presentatrice in Televizier. “Het blijft interessant, ook omdat we steeds aan het vernieuwen zijn“, vertelt ze. “De kern blijft hetzelfde: het zoeken en vinden van, en vertellen over, oude liefdes, maar in vormgeving kun je de manier waarop je een verhaal vertelt, aanpas- sen.” Memories filmt sinds dit seizoen alleen nog op locatie.

Nu Memories alleen nog op locatie gefilmd wordt, kunnen er diverse specials gemaakt worden. “We zijn bezig om te kijken of we een special in Zuid-Afrika kunnen maken, omdat enige verhalen zich daar afspelen. Dat zijn andere elementen, terwijl de inhoud in feite hetzelfde is. En de verhalen blijven maar komen.

Met imago houdt Anita zich weinig bezig. “Vroeger vonden mensen mij een ijskonijn. Dat beeld is inmiddels bijgesteld. Al zijn de mensen met wie ik werk, nog wel eens verbaasd. ‘O, je bent eigenlijk hartstikke aardig’. Dan ken je me nog niet goed, zeg ik dan. Haha. Mijn nieuwe imago heeft vooral te maken met Memories. Daarin ben ik een soort ideale schoondochter, een luisterend oor.

Anita zegt dat ze niets aan haar uiterlijk zou laten doen om langer op tv te blijven. “Alleen als ik er zelf van zou balen. Ik heb overigens nog niets laten doen. Let op het woordje ‘nog’. Natuurlijk denk ik wel eens: dit kan wel wat strakker en hier zou eigenlijk wat weg moeten. Hoewel móeten: van wie eigenlijk? Het is toch verschrikkelijk! Maar de nood is nog niet zo hoog dat ik naar het mes of de spuit heb gegerepen. (..) Ouder worden hoort erbij en ik hoop dat ik later niet naar het mes zal grijpen, maar ik sta niet voor mezelf in.

Memories Tour d’Amour is om 20.30 uur te zien op Nederland 1. (Foto: Roland J Reinders)

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen