NET 5 met Nederlandse variant Grey’s Anatomy

Tv-zender NET 5 komt met een nieuwe Nederlandse ziekenhuisserie, die veel overeenkomsten vertoont met het Amerikaanse kijkcijferkanon Grey’s Anatomy. De nieuwe serie heet De Co-assistent en wordt geproduceerd door Willem Zijlstra, ex-producent van Endemol. Zijlstra leidt nu zijn eigen productiebedrijf Four One Media. “Als NET 5 het wil aankondigen als de Nederlandse versie van Grey’s Anatomy heb ik daar niet zo’n moeite mee“, aldus Zijlstra in De Telegraaf.

In De co-assistent worden de belevenissen van jonge studenten gevolgd, die twee jaar co-schappen moeten lopen voordat ze zichzelf arts mogen noemen. Ook in Grey’s Anatomy worden co-assistenten gevolgd. “Ik kan me een slechtere vergelijking voorstellen. En ik snap ook wel dat er zo naar gekeken wordt.

Volgens Zijlstra zijn er toch flinke verschillen tussen Grey’s Anatomy en zijn nieuwe dramaserie voor NET 5. “Er zijn natuurlijk veel overeenkomsten, maar ook heel veel verschillen. Alleen al de lengte: een aflevering van Grey’s Anatomy duurt 50 minuten, wij draaien 25 minuten. In de Amerikaanse serie is geen duidelijke hoofdrol voor één persoon weggelegd, ondanks dat de titel dat doet vermoeden. In De co-assistent ligt de nadruk vooral op de hoofdpersoon Elin. Binnenkort hoop ik te kunnen melden welke actrice deze rol gaat spelen.

Het gerucht gaat dat Kasper van Kooten één van de acteurs is. “De onderhandelingen met de acteurs bevinden zich nog in een pril stadium.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen