Henkjan Smits wil jureren in ‘Popstar’

Henkjan Smits wil graag jureren in de tweede editie van het SBS 6-programma So you wannabe a popstar. Dat zegt Smits tegen De Pers. Dit najaar keert de muziekshow met Gerard Joling en Nance terug op de buis. “Nu SBS een nieuw seizoen van ‘So you wannabe a popstar’ gaat doen, zou ik heel graag in de jury plaatsnemen“, aldus Smits. “Ik zeg altijd: gedachten scheppen realiteit. En mijn gedachte is heel sterk dat ik gewoon ga jureren. Hoop doet leven, dus wie weet.

Smits maakte in februari de overstap van RTL naar SBS. Hij zou in de jury plaatsnemen voor het eerste seizoen van So you wannabe a popstar, maar zijn oude werkgever verhinderde dat. In zijn contract met RTL, waar hij in de jury zat bij Idols en X Factor, stond een clausule die het Smits verbiedt om tot een halfjaar na zijn vertrek bij RTL toe te treden tot de jury van een talentenjacht. Na 31 augustus van dit jaar kan Smits doen en laten wat hij wil. “Ik zit tot die tijd nog vast aan RTL.

Presentator Gerard Joling leek Henkjan Smits in april van dit jaar niet erg te missen. Over zijn opvolgster Gemma van Eck, zei Joling: “Zij kijkt in ieder geval een stuk prettiger. Gemma trok de hele wereld rond met Babe. Ze is een vakvrouw. Gemma heeft meer recht van spreken dan Henkjan.

De entertainer komt daar nu op terug. “Laten we hopen dat hij meedoet, want Henkjan is natuurlijk wel een begenadigd jurylid.

Gerard Joling zei eerder nog te vrezen voor ‘overkill‘ als hij de tweede Popstar zou gaan presenteren. “Ja, daar ben ik nu op teruggekomen“, vertelt Joling. “Eerst wilde SBS al in augustus met de opnames beginnen, maar nu is besloten later te starten en dat komt mij goed uit.” De zanger en presentator tekende maandag een tweejarig contract bij SBS, dat hem exclusief bindt aan deze zender. Volgens Evert Santegoeds verdient Joling daarmee in totaal drie miljoen euro.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen