693.000 kijkers voor De Avondetappe


De kijkcijfers van woensdag 11 juli 2007 (SKO)

De Avondetappe (NOS, Ned1, 23:12) – Het leek er even op dat de Tour de France-talkshow De Avondetappe moest sneuvelen wegens geldgebrek, maar op het laatste moment werd toch geld vrij gemaakt door de NOS-directie. “Ik háát vooraf opgenomen programma’s, chocolade-televisie noem ik dat. In een live programma gaat weleens wat fout, en dat mág, mensen moeten fouten kunnen maken“, aldus presentator Mart Smeets. Hij is tevreden over de kijkcijfers tot nu toe.

De Avondetappe werd woensdagavond door 693.000 kijkers (madl: 23.3%) bekeken. De verhuizing naar een iets later tijdstip heeft het programma geen kwaad gedaan. “En alle dopingperikelen hebben de kijkers gelukkig ook niet weggejaagd. Tegen twaalf uur ’s nachts rond de achthonderdduizend kijkers, dan denk je: Jezus, we hebben toch iets goeds neergezet.” In België wordt nu een kopie van de Avondetappe uitgezonden, onder de naam Tour 2007. “Zij hebben vijftig man techniek, wij zeven“, aldus eindredacteur Jan Stekelenburg in de GPD-bladen. “Maar zij zaten de eerste drie dagen van de Tour op dezelfde locatie in Gent, terwijl wij op dag één pal onder de Big Ben zaten. Maar wat belangrijker is: wíj hebben Mart, zij niet“, gniffelt hij.

Hoe? Zo! (Teleac/NOT, Ned1, 20:31) – Angela Esajas en Ron Boszhard, het presentatieduo van Te land Ter zee en in de Lucht was woensdagavond te gast in het infotainmentprogramma Hoe? Zo!, dat door 962.000 kijkers (madl: 17.1%) bekeken werd op Nederland 1. Angela Esajas begon bij de TROS met haar deelname in de talentenjacht Superster. “Ik heb nog steeds geen moment rust. Ik was net klaar met het programma en mocht meteen live aan de slag in TROS Zomeravondcafé“, aldus Esajas bij TVgids.nl. “Daarna volgden onder meer de Asiel 5-daagse, Z@ppsport en nu weer Te Land, ter Zee en in de Lucht. Maar ik geniet er nog steeds met volle teugen van.” Esajas is blij met de variatie in haar programma’s. “Ik ben een echte weegschaal en vind daarom heel veel verschillende dingen leuk. Die variatie komt dus goed uit. Maar wensen voor de toekomst heb ik zeker nog. Ik zou heel graag de presentatie van TROS Muziekfeest op het plein willen doen en het lijkt me ook wel wat om een tv-programma te maken waarin ik lange gesprekken mag voeren.

Sterren op het doek (MAX, Ned2, 20:51) – In de tweede aflevering van het MAX-programma Sterren op het doek werd woensdag zanger Marco Borsato geportretteerd door drie verschillende kunstenaars. “Ik word regelmatig uitgenodigd voor programma’s en dat gebeurt zo verschrikkelijk vaak, dat ik vaker ‘nee’ dan ‘ja’ kan zeggen. Maar af en toe komt er een programma langs waar je niet eens over hoeft ná te denken“, aldus Borsato. “Over Sterren op het Doek hoefde ik niet na te denken. De combinatie van drie schilders en dus drie kunstwerken, de veiling die er aan vast zit voor War Child maakte dat ik meteen wist dat ik hier heel graag aan mee wilde doen!” De tweede ontmoeting met de schilders, waarbij Borsato een schilderij uit mocht kiezen, vond hij spannend. “Ik had geen idee wat voor schilderijen er gefabriceerd waren, welke stijlen er gebruikt waren en voor welke technieken er gekozen was. Hoewel ik inmiddels de namen van de schilders kende, was ik bewust niet gaan surfen om te kijken of ik eerder werk van ze tegen kon komen. Ik wilde me laten verrassen.” Sterren op het Doek trok 417.000 kijkers (madl: 7.3%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen