Eyeworks zet ‘grote stap’ in Engelstalige tv-markt

Televisieproducent Eyeworks van Reinout Oerlemans heeft het Engelse tv-productiebedrijf At It overgenomen. “Na Nieuw-Zeeland, Australië en tot slot de Verenigde Staten is dit opnieuw een grote stap voor Eyeworks in de belangrijke Engelstalige televisiemarkt“, aldus een woordvoerder. Eyeworks zegt op dit moment een van de grootste onafhankelijke televisieproducenten ter wereld te zijn en het bedrijf streeft ernaar een leidende rol te spelen in diverse televisiegenres.

De toetreding van At It tot de Eyeworks Groep betekent volgens Eyeworks een sterke impuls voor de creativiteit binnen de groep. At It Productions is in 1997 opgericht door Martin Cunning en Chris Fouracre en inmiddels uitgegroeid tot een van de toonaangevende productiehuizen in Groot Brittannië. At IT produceert in Engeland shows voor Channel 4, FIVE, BBC, ITV en Sky One. In de Verenigde Staten wordt geproduceerd voor TLC en Discovery Channel.

Het portfolio bestaat uit documentaires, reisprogramma’s, diverse muziek- en filmspecials, quizzen, kinderseries en het meest succesvolle jongerenmerk in Engeland, T4. At It is een van de belangrijkste producenten van gesponsorde televisie en heeft een aanzienlijk internationaal netwerk voor het genereren van content.

Eyeworks-directeur Reinout Oerlemans is blij met de overname. “Vaste voet aan de grond krijgen in Engeland is al langer een van de voornaamste speerpunten voor ons“, vertelt de televisieproducent en TROS-presentator. “Het is een open, creatieve markt. Martin en Chris zijn gedreven ondernemers die een belangrijke bijdrage zullen leveren aan ons doel om zoveel mogelijk creativiteit binnen de groep te ontwikkelen en delen. Zij hebben een uitstekende reputatie in de Britse en de internationale televisiewereld en hun bedrijf past perfect bij onze groep. We zullen bestaande en nieuwe Eyeworks formats gaan produceren in Engeland en nieuwe formats ontwikkelen die we wereldwijd binnen en buiten de groep kunnen uitrollen.

Martin Cunning, medeoprichter van At It, is ‘ontzettend blij’ met deze ontwikkeling. “Eyeworks past perfect bij ons als we kijken naar de ideeën op het gebied van strategie, instelling en ambitie. Ze hebben veel indruk gemaakt met hun passie, creativiteit en integriteit. We passen perfect bij elkaar en behouden onze zelfstandig- heid, waarmee de toekomst voor ons personeel gewaarborgd is. En daarnaast gaan we optimaal profiteren van het internationale netwerk van de Eyeworks Groep.

Chris Fouracre benadrukt dat hij ‘erg trots’ is op wat hij met Martin Cunning de afgelopen tien jaar heeft bereikt. “Van een zolderkamertje naar een onderneming met een omzet van circa 30 miljoen euro dankzij programma’s die we met veel plezier maken. Net als Tony Blair de afgelopen maanden hier in Engeland heeft gedaan, was het voor ons tijd voor een heroriëntatie en een nieuwe richting. We kunnen nauwelijks wachten om dat pad in te slaan.

Eyeworks werd in 2001 opgericht door Oerlemans en is gevestigd in Amsterdam, met productiehuizen in Duitsland, België, Zweden, Nieuw Zeeland, Australië en de Verenigde Staten. Eyeworks Sport produceert de belangrijke sportprogramma’s voor de commerciële zenders in Nederland. Eyeworks heeft daarnaast drama- en filmtitels in haar portfolio waaronder de Oscarwinnende Antonia, De Zaak Alzheimer en Windkracht 10. Ook produceert Eyeworks de politieserie Flikken.

Het in Londen gevestigde Eyeworks Distribution richt zich op het wereldwijd licenseren van formats en ready-made programma’s van alle productiehuizen van Eyeworks en van derden. Internationale succes formats zijn onder andere: Test The Nation, The Chair, The 10, Miss Popularity, Who Wants to Marry my Son, So You Wannabe A Popstar, Ticket to the Tribes en Win My Wage.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen