Dreigende terreuroorlog centraal in The Grid

RTL 5 start vanavond 6 juli met de zesdelige miniserie The Grid waarin de dreigende terreuroorlog van twee kanten wordt belicht: enerzijds vanuit een terroristencel en anderzijds vanuit het perspectief van Amerikaanse en Engelse contra-terroristen. In de eerste aflevering, om 22.05 uur, maakt de kijker kennis met de Amerikaanse Maren Jackson, directeur contra-terreur van de National Security Council (NSC) en de Amerikaanse FBI- agent Max Canary. Zij vormen een team.

Wanneer per ongeluk een bom met de chemische stof Sarin is afgegaan in een hotel in Londen, reizen zij samen met CIA-agent Raza Michaels af naar de plaats des onheils. Daar starten ze samen met hun Engelse MI6-collega Marek Jennings een onderzoek. Ondertussen behandelt de moslim arts Raghib Muatr in Caïro de ex- al Qaeda soldaat Muhammad. Ze zijn bevriend sinds de oorlog in Afghanistan en Muhammad wil dat Raghib hem helpt in zijn strijd tegen het Westen door oliebedrijven aan te vallen en hen zo in het financiële hart te raken.

In Londen hebben Derek en Max inmiddels één van de medeplichtigen opgespoord. Maar wanneer MI6 agent Emily Tuthill de zaak overneemt en de man wil arresteren, wordt deze tijdens de arrestatie neergeschoten. Daarmee zijn ze geen stap dichterbij een oplossing naar wie er achter de Sarin-aanval zat, maar één ding ontdekken ze wel: de man die ze net hebben neergeschoten heeft zojuist foto’s van Derek en Max doorgestuurd naar zijn compagnons. Het gevolg is dat er een ‘fatwa’ tegen Derek en Max wordt uitgeroepen met als resultaat een poging om Max om het leven te brengen.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen