NOS boos om BNN-actie in 8-uurjournaal

Weerman Gerrit Hiemstra is donderdag- avond tijdens de uitzending van het achtuurjournaal overvallen door de presentatrices van het BNN-programma De Klimaatpolitie. Sophie Hilbrand (foto) en Nicolette Kluijver braken tijdens de uitzending van de weersverwachtingen in en vroegen de weerman en de kijker om aandacht voor het klimaat. Hans Laroes, hoofdredacteur van het NOS Journaal, was donderdagavond absoluut niet te spreken over de actie van BNN en het presentatieduo.

Laroes: “Hoe sympathiek een actie ook is, je blijft van het achtuurjournaal af. Zeker een bevriende omroep zou moeten weten dat dit echt tien bruggen te ver gaat.

Laroes benadrukte dat een nieuwsuitzending altijd onafhankelijk moet zijn. Hij is niet van plan de NOS-studio extra te beveiligen naar aanleiding van de actie. “Sophie Hilbrand heeft toegang tot ons gebouw omdat ze hier een radioprogramma maakt“, legt Laroes uit. “Maar het is heel vervelend als je iemand in goed vertrouwen toelaat en er dan zo’n flauwe grap wordt uitgehaald.

Gelijk na het weerbericht liet presentator Philip Freriks weten dat de actie van BNN niet afgesproken was. “Als u nou dacht dat wij dit zo gepland hadden, dan heeft u het mis. Het was niet een opzetje. Het was een volstrekte verrassing voor ons. Maar goed, ze waren welkom, zullen we maar zeggen“, lichtte Freriks toe.

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen