Ad Visser maakte comeback op Nederland 3

Bijna twintig jaar nadat Toppop van de buis verdween, maakt het legendarische muziekprogramma met Ad Visser zijn comeback. De zestigjarige Ad Visser doet in Toppop Golden Years oude tijden herleven door de beste optredens en interviews uit het programma te tonen. Toppop is om 23.50 uur te zien op Nederland 3. “In februari werd ik gebeld door de NPS“, vertelt Visser in Televizier. “Ze wilden Toppop nieuw leven inblazen en uitzenden op Cultura, het thema- kanaal van de omroep.

Mijn eerste gevoel was dat het me niet verstandig leek om me weer aan het programma te binden“, vervolgt Visser in het programmablad. “Ik wilde mijn leven niet gaan herhalen. In 1985 ben ik niet voor niets gestopt, na vijftien jaar had ik het gezien. Dat had ook te maken met bepaalde ontwikelingen in die tijd. Toppop was een unieke wekelijkse show, maar ondertussen kwam ook MTV in beeld, dat dagelijks uitzond. Het leek me niet interessant om die ontwikkeling af te wachten.

Toch vond hij het idee van de NPS ‘geinig’. “Dat het programma alleen achter een decoder en op internet te zien zou zijn, beviel me. Mensen moesten moeite doen om het te kunnen bekijken. Bovendien realiseerde ik me dat Toppop destijds de muziek was van nu, maar nu de muziek is van toen. Je kijkt dus terug naar een tijdsbeeld; dat sprak me aan. Als presentator wilde ik niet precies hetzelfde voor de camera gaan staan als twintig jaar geleden, dus bedacht ik om een over-de-toptypetje van mezelf te maken, met een grote bril en in een glitterpak.

Met de nieuwe vorm in gedachten, is Visser de studio ingegaan. “Toen de eerste vijf uitzendingen waren uitgezonden, hing de NPS weer aan de telefoon. De reacties op het programma waren zo positief dat ze het ook op Nederland 3 wilden gaan uitzenden. Of ik daar wat voor voelde. We spraken er weer uitgebreidover tijdens een cappuccino. Inmiddels wist ik hoe het eindresultaat eruit zag en was ik erg tevreden. Zo is het gegroeid. Inmiddels heb ik 42 afleveringen opgenomen. Of er meer komen, weet ik niet; dat zien we wel.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen