Voorlopig laatste aflevering Grey’s Anatomy

Grey’s Anatomy, de beste bekeken serie van NET5, stopt tijdelijk. Vanavond 25 juni staat alweer de voorlopig laatste aflevering van de Amerikaanse serie op het programma. “Afgelopen seizoen keek een derde van alle jonge vrouwen (20-34 jaar) naar de serie. NET 5 be- haalde hiermee een gemiddeld markt- aandeel van bijna dertig procent“, aldus een zegsvrouw van NET 5. In het voorjaar van 2008 komt de zender met een nieuw seizoen. Vanavond staat veel te ge- beuren in Grey’s Anatomy.

In de laatste aflevering vanavond nemen Callie en George een hele belangrijke beslissing die veel consequenties voor hen als man en vrouw heeft. Hoofd chirurgie Webber heeft eindelijk een opvolger aangewezen, maar deze keuze verrast iedereen. Ava (de vrouw die lijdt aan geheugenverlies) wordt opgehaald door haar man. Alex is hier ontzettend verdrietig over en merkt dat hij stiekem verliefd op haar is. Tot slot staat de trouwdag van Christina en Dr. Burke voor de deur, maar ook deze dag loopt niet zoals gepland. Het is het laatste optreden van Dr. Burke in de serie.

Isaiah Washington, Dr. Burke in de serie, is namelijk de laan uit gestuurd bij de hitserie. Hij kwam in oktober in de problemen nadat hij T.R. Knight, George in de serie, op de set voor ‘flikker’ zou hebben uitgescholen. De 34-jarige Knight kwam kort na het incident uit de kast. Zelf is Washington het overigens niet eens met zijn ontslag. “Ze hebben de verkeerde ontslagen”, aldus de acteur.

In een interview beschuldigt Washington zijn collega ervan het schandaal dat tot zijn ontslag leidde te hebben opgestookt. Knight zou het relletje hebben uitgebuit om een salarisverhoging af te dwingen en zijn rol in de serie te vergroten. “Ze hadden T.R. Knight moeten laten gaan.” Isaiah Washington overweegt nu juridische stappen tegen zijn voormalige werkgever ABC Network.

Ook Kate Walsh maakt als dr. Addison Montgomery haar laatste optreden in de serie. De afgelopen weken nam ze al steeds meer afscheid van haar collega’s in het Seattle Grace ziekenhuis. Ze besluit voorgoed naar Californië te vertrekken. Hoe het daar verder gaat is volgend jaar te zien in de spin-off Private Practice. Of deze serie ook in Nederland zal worden uitgezonden, is nog onbekend.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen