SBS 6 verwerft uitzendrechten Zoop-films

SBS 6 heeft overeenstemming bereikt met Disky Communications over de uitzendrechten van de drie succesvolle Zoop-films. De komende jaren zullen de door Johan Nijenhuis geregisseerde bioscoophits Zoop in Afrika, Zoop in India en de op 19 juli 2007 in de bioscoop te verschijnen film Zoop in Zuid-Amerika bij SBS 6 te zien zijn. De Zoop-films zijn afgeleid van de populaire Nickelodeon-serie Zoop, waarin acht jongeren een opleiding volgen tot dierenverzorger.

Zoop in Afrika uit 2005 trok in de bioscoop 380.000 bezoekers met een opbrengst van ruim 2,2 miljoen euro. Naar Zoop in India uit 2006 gingen 300.000 bezoekers met een opbrengst van 1,7 miljoen euro. Deze zomer tenslotte is Zoop in Zuid-Amerika in de bioscopen te zien. “SBS 6 is erg blij met de overeenkomst aangezien de films perfect aansluiten bij de zender, die zich meer en meer richt op amusement voor het hele gezin“, aldus een woordvoerder. “Dit is de eerste samenwerking tussen SBS Broadcasting en Disky Communications met betrekking tot televisierechten. Eerder bracht Disky onder andere de succesvolle NET 5-serie Julia’s Tango op DVD uit.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen