Max Pam en Jos de Beus nieuwe columnisten Buitenhof

Naast Désanne van Brederode heeft het politieke zondagmiddagprogramma Buitenhof voor de duur van het seizoen 2007-2008 twee nieuwe columnisten aangetrokken. Deze week werd al bekend dat Max Pam zijn opwachting gaat maken. De derde columnist van Buitenhof wordt Jos de Beus. Columnist Joshua Livestro keert niet meer terug bij Buitenhof. Livestro vermoedt dat hij ’te rechts‘ is voor het programma. Volgens Buitenhof waren zijn bijdragen van te lage kwaliteit.

Max Pam is een onafhankelijk publicist, die columns, essays en andersoortige artikelen heeft geschreven voor NRC/Handelsblad, de Volkskrant, Het Parool, Binnenlands bestuur en Hollands Maandblad. Een selectie van zijn werk is gebundeld in De armen van de inktvis. Pam is ook literair criticus bij HP/De Tijd en schreef verschillende boeken, waaronder één samen met Jan Timman over schaken.

Ook stelde hij een bloemlezing samen uit het polemische werk van W.F. Hermans. Voor de televisie maakte Pam diverse documentaires onder meer over Wim T.Schippers, schaker J.H.Donner en schrijfster Hella Haasse.

Jos de Beus is hoogleraar Politieke theorie, politieke cultuur en hun geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Hij promoveerde in 1989 aan de Economische Faculteit van deze universiteit op het proefschrift Markt, democatie en vrijheid. De Beus was eerder hoogleraar in de politieke en sociale filosofie aan respectievelijk de Universiteit Twente en de Rijksuniversiteit Groningen.

De Beus was in 1993 hoofdopsteller van het PvdA verkiezingsprogramma Wat mensen bindt. Hij zat van 1994 tot 2004 in het curatorium van de Wiardi Beckman Stichting. Bij de laatste Tweede-Kamerverkiezingen baarde hij opzien met zijn uitspraak op het CDA te hebben gestemd.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen