‘Goede tijden slechte tijden nog nooit zo zorgvuldig’

Met een spannende cliffhanger komt vanavond 29 juni het huidige seizoen van de populaire RTL 4-soap Goede Tijden, Slechte Tijden tot een einde. Actrice Charlotte Besijn kijkt terug op een bijzonder seizoen. Haar personage Barbara Fischer kreeg in ‘Goede tijden’ borstkanker. “Bij mijn weten hebben we bij Goede tijden slechte tijden nog nooit zo zorgvuldig gewerkt aan een verhaallijn“, vertelt een tevreden Besijn in Televizier. “Ik vind het heel realistisch overkomen.

Een van de schrijvers van de soap had zelf ooit borstkanker. “Dus die kan alles checken. Ik heb gesprekken met haar gevoerd om te horen hoe zij het heeft ervaren, zowel emotioneel als op het medische vlak. Verder heb ik er veel over gelezen en ben ik met mijn huisarts gaan praten. We hebben nauw contact gehad met het Koningin Wilhelmina Fons en er is ontzettend veel aandacht besteed aan de scènes.

Hoewel Charlotte veel dingen erg zorgvuldig wilde doen, realiseerde ze zich wel dat ze meespeelt in een soapserie. “Dat betekent dat dingen veel sneller gaan dan in het echt. Een mammografie en onmiddelijk daarna een punctie en een scan, dat is niet reëel en daar zijn sommige kijkers ook over gevallen. Maar het hoort bij het genre. Anders duurt het jaren voordat je zo’n verhaal hebt verteld.

Alle verhaallijnen komen in de seizoensfinale samen tijdens het eindexamenfeest dat Ludo heeft georganiseerd in het Archeon voor Nina en Florien. Iedereen is aanwezig om feest te vieren en afscheid te nemen van Nina en Florien, die beiden voor een opleiding naar Miami vertrekken. Maar voor Barbara is het zeker geen feest. Ze is doodsbang voor de uitslag van haar testonderzoek; is de borstkanker in remissie of niet? Als ze er dan ook nog lucht van krijgt dat er iets gaande is tussen Robert en Janine, slaan de stoppen door. Een ruzie tussen Barbara en Janine is het gevolg.

Ook Ludo draait door als zijn vermoedens worden bevestigd dat er iets speelt tussen Janine en Robert. Het brengt het slechtste in hem boven en hij neemt op zijn eigen manier wraak op Robert. Robert staat doodsangsten uit.

Charlie heeft inmiddels de uitslag binnen van haar DNA-test om te achterhalen wie de vader is van Valentijn. De schok die de uitslag teweegbrengt is enorm.

Jack krijgt het overtuigende bericht te horen dat Vadim dood is aangetroffen; de wapenhandel is nu echt afgelopen. Jack gaat naar het examenfeest, net als alle gasten verkleed volgens het thema Rome. Jack kiest voor een outfit van Centurion en draagt hiermee toevallig precies hetzelfde kostuum als Bing. Wat Jack niet weet, is dat hij moet vrezen voor zijn leven. Vadim is niet dood, maar bevindt zich gewapend tussen de feestgangers. Vadim ziet zijn kans schoon om genadeloos toe te slaan. Maar wie steekt hij neer, Jack of Bing?

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen