Endemol-medewerkers hadden last van Donorshow

Enkele Endemol-medewerkers in het buitenland hadden zwaar te verduren onder de controverse rondom De Grote Donorshow, afkomstig van de Nederlandse tak van het productiehuis. Dat zegt Endemol-directeur Paul Römer in het Brabants Dagblad. “Mijn Duitse collega werd letterlijk van zijn kantoor weggejaagd door boze demonstranten, mijn Britse collega werd in de pers als ‘duivel’ omschreven“, vertelt Römer. Ook het productiehuis zelf had last van de Donorshow.

Römer: “Endemol Italië kreeg van zijn opdrachtgevers te horen dat ze niet met Endemol wilden werken vanwege dit programma. Het was echt heel heftig.

Slechts een kleine groep mensen wist van de clou van het programma. Eén van die mensen was Tien-eigenaar John de Mol. “Ik was vooral benieuwd of het niet zou uitlekken”, aldus De Mol onlangs in De Telegraaf. “Dat dat niet is gebeurd, komt doordat niemand de moeite heeft genomen om de zaak goed uit te zoeken. Wie is die mevrouw en kun je zomaar een nier aan iemand anders geven? Iedereen was, zoals telkens weer, alleen bezig met de emotie, de verontwaardiging en niets anders dan dat. Complimenten voor BNN en Endemol.

Presentator Ivo Niehe: “Iedereen moet zijn Nipkowschijf inleveren en aan BNN geven. Dit was het mooiste programma, met ook nog een groot maatschappelijk belang. Iedereen maakte zich er vooraf druk over, zonder te weten waarover het ging.

RTL-coryfee Robert ten Brink heeft de Donorshow ook bekeken: “Ik dacht dat BNN aan het begin van de show de clou zou verklappen. Maar ze hebben het echt ver doorgetrokken, dat vind ik heel knap. Een historische uitzending.

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen