Avonturen van Lolle in Duitse serie Berlin, Berlin

De Duitse dramaserie Berlin, Berlin is met ingang van vanavond 4 juni dage- lijks om 19.00 uur te zien op Nederland 3. In deze 46-delige serie van de NCRV staan de Berlijnse avonturen van de twintiger Carlotta ‘Lolle’ Holzmann centraal, samen met haar vrienden Sarah, Hart, Vero en Alex. Lolle woont in het dorp Malente in Sleeswijk-Holstein. Na haar eindexamen volgt ze haar vriend Tom naar Berlijn. Maar eenmaal in Ber- lijn ontdekt ze dat Tom voor een andere vrouw is gevallen.

Lolle is teleurgesteld in hem. Ze besluit niet terug te gaan naar haar geboortedorp, maar in Berlijn te blijven. Hier breekt ze los van haar ouders en het milieu van haar geboortedorp. Lolle gaat wonen in een appartement in de hippe Berlijnse wijk Kreuzberg, samen met haar neef Sven. In Berlijn ontmoet ze nieuwe vrienden: Sarah, Hart, Vero en Alex. Maar twee dingen blijven Lolle dwarszitten. Het lukt haar niet om die ene, leuke baan te vinden die ze zo graag wil, en ze is verliefd op twee mannen.

Uniek voor Berlin, Berlin zijn de 3-seconden comics van Lolle’s ware gedachten en gevoelens, die regelmatig in de serie te zien zijn, aldus een woordvoerder van de NCRV. “De serie was in Duitsland een groot succes en won diverse prijzen voor onder meer beste comedy, beste actrice en beste script“, aldus de zegsman.

Meer in NCRV

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen