CDA-kamerlid: ‘Gouden Kooi is belachelijk’

CDA-Kamerlid Joop Atsma noemt het realityprogramma De Gouden Kooi een ‘belachelijk programma’. “Absurd dat we dat in Nederland tolereren“, aldus Atsma in de GPD-bladen. “Gelukkig wordt het niet veel bekeken. Maar je ziet dat tv- makers als een programma slecht scoort vanzelf de randen gaan opzoeken.” Atsma vreest, net als de stichting De Kinderconsument, voor de invloed van het programma op de jeugdige kijkers. Volgens Atsma heeft het programma een negatieve invloed.

Atsma: “Onbegrijpelijk dat we miljoenen uitgeven om kinderen bewust te maken van de gevaren van pesten en treiteren terwijl het ze op tv geleerd wordt, nog vóór achten. Dat is water naar de zee dragen.

Atsma voelt zich machteloos. “Ik kan alleen maar hopen dat we onmiddellijk ingrijpen als het programma in strijd is met de wet, als er gediscrimineerd wordt, geweld gebruikt of aangezet wordt tot geweld. We zullen het moeten blijven volgen.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen