Publieke omroep blikt terug op Pim Fortuyn

De Publieke omroep blikt vanavond in drie programma’s terug op de bewogen politieke carrière van Pim Fortuyn, die precies vijf jaar geleden werd doodgeschoten op het Mediapark in Hilversum. Op Nederland 1 is om 21.30 uur een special van de TV Show te zien onder de titel ‘Pim Fortuyn, hij had er zin an’. De actualiteitenrubriek Nova op Nederland 2 staat tussen 22.10 en 23.30 uur ook in het teken van de markante politicus en Zembla brengt om 20.40 uur een uitzending over Pim Fortuyn.

Twee keer ontving Pim Fortuyn Ivo Niehe thuis. In december 2001 in Rotterdam en 10 dagen voor zijn dood in zijn huis in Provesano. Door de gebeurtenissen van 6 mei 2002 krijgen die zeer persoonlijke gesprekken een bijzonder lading, aldus de TROS.

Nova brengt in haar uitzending de beslissende momenten uit de korte, maar bewogen politieke carrière van Fortuyn. Felix Rottenberg gaat met voor- en tegenstanders op zoek naar de erfenis van een controversiëel politicus. Te gast zijn burgemeester van Maastricht Gerd Leers, Henk Westbroek, degene die Fortuyn overhaalde om de politiek in te gaan, Arendo Joustra, hoofdredacteur van Elsevier waar Fortuyn columnist was, de Somalische schrijfster Yasmine Allas, oud-LPF-politicus Mat Herben en D66-leider Alexander Pechtold.

In Zembla’s ‘Het gevolg van Fortuyn’ schetsen een aantal hoofdrolspelers een onthutsend beeld van wat zich achter de schermen van de LPF afspeelde. Het is een verslag vanaf de dood van Fortuyn tot de val van het eerste kabinet Balkenende. Aan het woord komen onder anderen Hilbrand Nawijn, minister voor Vreemdelingenzaken en Integratie voor de LPF in het kabinet Balkende I, en Harry Mens, vriend van Pim.

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen