1,1 miljoen kijkers voor TV Show Pim Fortuyn

Geplaatst op Mon 07 May 2007 om 8:53


De kijkcijfers van zondag 6 mei 2007 (SKO)

TV Show: Pim Fortuyn, hij had er zin an (TROS, Ned1, 21:32) – De speciale afle- vering van TROS TV Show, waarin werd teruggekeken op de twee interviews die Ivo Niehe met Pim Fortuyn had, werd zondag door 1.057.000 kijkers (madl: 14.3%) bekeken. Acteur Helmert Woudenberg, die voor een toneelstuk in de huid van de vermoorde politicus kroop, weet nog precies waar hij was toen Pim Fortuyn op 6 mei 2002 werd vermoord. “Ik was aan het repeteren in de Stadsschouwburg van Amsterdam.”

Woudenberg vervolgt bij TVgids.nl: “Ik liep net naar de portier om een sleutel te halen. Daar hoorde ik dat Pim Fortuyn was vermoord. Ik was geschokt. Ik had niet gedacht dat zoiets in dit land zou kunnen gebeuren. Ik heb met grote verbazing gekeken hoezeer mensen geraakt waren door zijn dood. Het waren Diana-achtige taferelen.” De wereldomroep heeft een hoorspel gemaakt, waarin Pim Fortuyn vijf jaar na zijn moord vertelt over de laatste minuten van zijn leven en over de verkwanseling van zijn gedachtengoed. “Het is precies zoals het is“, zegt Marten Fortuyn.

Finale KNVB Beker AZ – Ajax (Tien, 17:56) – Ajax heeft de finale om de KNVB-beker gewonnen. In een duel met AZ, waarin Ajacied Gabri rood kreeg, trok het elftal van Henk ten Cate uiteindelijk aan het langste eind. AZ kende een bliksemstart: de ploeg kwam al na 4 minuten op voorsprong door Dembele. Een kwartier later stond het 2-0, maar de arbiter keurde de goal af wegens hands van AZ-speler Donk. Snel na rust maakte Huntelaar de 1-1. Ajax won na een strafschoppenserie. AZ-coach Louis van Gaal: “Ik vond het ook teleurstellend dat we na de verlenging de strafschoppen voor de tribunevakken met Ajax-supporters moesten nemen. Ik dacht aanvankelijk dat de commerciële zender Tien dat had geregeld. Dat was echter niet zo. Het lag opnieuw aan scheidsrechter Van Egmond. Die had voor de wedstrijd al bepaald aan welke kant de strafschoppen werden genomen. Dat gebeurt nergens in de wereld. In andere landen bepaalt het lot op welk doel de strafschoppen worden genomen.” AZ – Ajax werd door 2.993.000 kijkers (madl: 47.8%) bekeken bij Tien.

Dancing with the Stars (RTL4, 21:35) – Patricia Paay treedt weer op met de Star Sisters. In Dancing with the Stars trad de vrouwengroep op voor een publiek van 847.000 kijkers (madl: 11.5%). “Vooral op het internet werd er veel over ons gesproken. Er werd gevraagd waarom de Star Sisters, net als de Dolly Dots en Luv, ook niet weer bij elkaar zouden komen“, vertelt Paay in De Telegraaf. “Onze producer John van Katwijk trok ons over de streep. Adam is veel op zakenreis in Amerika en Engeland en onze dochter Christina is nu bijna zeventien en een grote meid. Daar ben ik enorm trots op. Ze draagt het haar precies zoals ik.” Volgens Patricia ‘kopieert’ Christina haar een beetje. “Ze heeft de hersens van haar vader, de charme van haar moeder en de benen die ik nooit heb gehad, haha. Ze is een kanjer. Ze stelt me ook altijd vol trots voor aan haar vrienden. En dan zeggen die jonge jongens: ‘Your mum is very sexy!’ Ja, die jongetjes van tegenwoordig zijn anders dan die van vroeger, haha. Ach, Yvonne, Ingrid en ik zijn alledrie moeders die hun kinderen hebben grootgebracht. Onze taak is volbracht en er is weer ruimte voor iets anders.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)
55 Reacties op “1,1 miljoen kijkers voor TV Show Pim Fortuyn”


 1. Jordy de Mol

  Ik denk dat Tien veel sympathie bij de kijker heeft verdient door niet te beknibbelen op de zendtijd voor de bekerfinale en flink uit te pakken met 26 camera’s en een helikopter: het gaf mij in ieder geval bij vlagen een Oranje-gevoel. De spanning was dan ook om te snijden met die penalty’s enzo.
  Jammer alleen dat het vervallen van Voetbalvrouwen niet goed gecommuniceerd werd (slechts een keer in beeld bij Miljoenenjacht) en er slechts minder dan een miljoen kijkers blijven hangen bij het ooit zo succesvolle spel. Mensen kennen wellicht het trucje nu met DOND en willen weer eens wat nieuws (zie Voor de Rest van je Leven…scoort ook voor geen meter)!

 2. Jeffrey

  Dat er weinig mensen zijn blijven hangen komt door de communicatie. Om kwart voor 10 kreeg je pas een mededeling dat voetbalvrouwen kwam te vervallen en vervolgens werd er in alle toonaarden gezwegen over het wel of niet doorgaan van miljoenenjacht. Ik vond de uitzending gister zeer goed opgezet van de bekerfinale. Er werd dan wel gepraat, maar de camera bleef op het veld staan. Zodoende had het beide zijn voordelen.

 3. E&N

  Door het uitlopen van voetbal scoort Miljoenjacht toch bijna een miljoen kijkers!, dat is toch niet zo slecht! volgende week: 1.4miljoen kijkers!

 4. Anonymous

  Wie ligt eruit bij DWTT?

 5. Exxon

  479.000 kijkers voor 24, helemaal niet slecht vergeleken met het vorige seizoen (en ook het seizoen daarvoor, seizoen 4).

  Hoe 24 daarvoor gescoord heeft weet ik niet, maar dit lijkt mij dus niet slecht.

 6. HIJ

  @ Anonymous

  AMSTERDAM – Martijn Krabbé is gistermiddag halsoverkop vertrokken naar Turkije waar zijn vrouw Amanda in het ziekenhuis is opgenomen. Ze moet een acute maar kleine ingreep ondergaan. Martijn verliet zo tegelijkertijd de danswedstrijd Dancing with the Stars…

  Het lot besloot zondagmiddag dat Martijn Krabbé niet verder kon in Dancing with the stars. Nadat zijn vrouw Amanda was opgenomen in een Turks ziekenhuis sprong Martijn onmiddellijk in het vliegtuig. Hij was gisteravond verenigd met zijn drie kinderen, Bickel, Michelle en de net 1-jarige Jasmijn. Zij waren samen met mama op meivakantie terwijl Martijn doordanste. “Ik had zelf ook niet gedacht dat ik zo ver zou komen,” zei hij gisteravond nog. “Maar mijn gezin kijkt nu via de satelliet.”

  De programmaleiding van Dancing with the Stars besloot dat er zondagavond geen ander paar uit de wedstrijd hoefde te verdwijnen. Er zitten nu nog vier paren in de race.

 7. Frits

  Schandalig hoge score voor Tien en dat voor een in principe zo onbeduidende hollandse bekerfinale. Marktaandeel van maar liefst 32.9% hetgeen de marktaandelen van de overige zenders tot een lachertje maakt. Ik zelf heb uiteraard niet gekeken naar Tien, nee ik heb geluisterd naar het vertrouwde Langs de Lijn. Ons aller NOS had dan ook kosten noch moeite gespaard en maar liefst 26 microfoons geplaatst, waarvan 1 zelfs in een helikopter, waardoor je uit alle invalshoeken het geluid kon horen. :?

 8. Flippo

  Wat een megacijfers voor TIEN! Vermoedelijk is het kijkersaantal na 21:15 uur wat ingestort, waardoor Miljoenenjacht nét onder het miljoen blijft… Miljoenenjacht was trouwens ook weer superspannend!

 9. Flippo

  Oh ja, nu zie ik het! Om 21:20 uur keken er nog ‘maar’ 1,5 miljoen…

 10. Tjedde

  Hoop wel dat we dat het overdreven gedoe rond Fortuyn nu voorbij is.

 11. Bart

  Ben blij dat Van Gaal nu ook doorheeft dat Tien niets te maken heeft met de keuze van de penalty-plaats. Wilfred Genee zei vanmorgen bij Evers staat Op dat hij wel wat moe wordt van het de schuld geven van Tien op alles. “Straks gaan ze nog zeggen dat het onze schuld is dat het regent of dat de benzineprijzen stijgen….,” aldus Genee.

 12. Johan

  wat een zooitje, de hele tijd die ingehuurde ’emotionele’ supporters in beeld

 13. Diederik

  Lang leve Tien! Fuck RTL en SBS. Jéé!

 14. [MikE]

  Je kunt zeggen over Tien wat je wilt, maar de manier waarop ze voetbal gisteren in beeld hebben gebracht (en ook de online broadcast) was werkelijk prachtig! Dat marktaandeel hebben ze dan ook echt verdient.

  Dit is toch gewoon vernieuwend!

 15. de haas

  Wat dom van de programma leiding van RTL. Omdat Martijn plotseling is vertrokken en dus uit de race lag hadden ze een uitgelezen mogelijkheid om er nog iemand uit te gooien en zichzelf een plezier te doen door een week eerder de finale te hebben… Sufferds

 16. mari

  oooo patries

  wat stel jezelf weer aan

 17. Joop

  Een schande dat voor de 3 week achter elkaar voetbalvrouwen niet op de afgesproken tijd werd uitgezonden, en deze week zelfs helemaal niet. Zonder even te communiceren in een balkje over het beeld.
  Bij die belachelijke vele kijkers zijn ook mensen die zaten te wachten op voetbalvrouwen, ja die mensen bestaan en ik ben er 1 van.

 18. Johan

  @ [Mike]

  je hebt zeker een hekel aan voetballen, bij penalties moet je de spelers in beeld brengen die naar de stip lopen, dan kan je zien of wel of niet raak schieten.

 19. Anonymous

  Ik hoop dat het overdreven gelul van Tjedde op mediacourant nu ook voorbij is .
  Jammer dat Ajax gewonnen heeft.
  Miljoenenjacht was weer goed.
  Paul was weer leuk.

 20. IHATELOUIS

  Super spannende wedstrijd! Tien heeft de wedstrijd perfect in beeld gebracht.
  Jammer dat arrogante Louis (iedereen is tegen me) van Gaal een negatieve stempel om dit alles zet. Tien ga zo door met uitzenden van voetbal!

  Ik kan niet wachten als twente – az speelt. Eens kijken wat dan fout is volgens onze allemachtige louis! Het weer, Het gras, De supporters???

 21. !#Michael#!

  Verder de best bekeken KNVB-Beker finale ooit? … ik dank dat niemand in z’n stoutste dromen had kunnen dromen dat 3mln mensen afstemmen op Tien voor deze finale … 3mln kijkers zijn de cijfers voor een ORANJE EK/WK kwalificatie wedstrijd …

  In een woord briljant! en ik hoop dat voetbal kijkend nederland nu een positiever beeld van Tien en het voetbal op ’s lands jongste (en enigste NL) comerciele zender!

 22. Marcel

  Toch weer enkele bijzonderheden te zien. Uiteraard erg mooi hoeveel mensen naar de programma’s rondom Pim Fortuijn gekeken hebben. Het waren erg mooie documenten en drie totaal verschillende programma’s. Vooral viel mij op wat een goede interviewer Ivo Niehe toch KAN zijn.

  Ook bizar is dat het prgramma… waarvan iedereen zegt dat het de grootste flop is… eigenlijk bizar veel kijkers trekt! De gouden kooi heb ik het dan over. De Gouden Kooi aflevering van afgelopen donderdag heeft met de herhalingen (uitzending + nachtzending + ochtenduitzending + weekherhaling op zondag) 700.000 kijkers getrokken! Mensen vinden het dan toch een leuk programma alleen bepalen zelf wel wanneer ze het bekijken!

  Life & Cooking lijkt nu toch wel afgeserveerd. Voetbal was nog lang niet begonnen, het was echt niet zo’n lekker weer, en toch 500.000 kijkers minder dan voorheen.

 23. Arjan

  26 camera’s vond ik helemaal niet goed werken. Slechte regie tijdens de voetbalwedstrijd. Veel verkeerde schakelingen. De laatste penalty werd bijna nog in beeld gemist.

  Ook tijdens de wedstrijd waren er heel veel close-ups van supporters terwijl je gewoon het veld wilde zien. De regiseur raakte waarschijnlijk verstrikt tussen alle beelden….mooie wedstrijd maar slecht in beeld gebracht!

 24. Johan

  die ‘supporters’ die je steeds in beeld zag noemen ze ‘sell-in crouwd’.

 25. Jordy de Mol

  @Arjan
  En zo is er altijd wel iets te zeiken, he?

 26. JOHN@FLUT10

  Is dit een 10 site of zo? Ik word niet niet goed van al die voetbal/10 liefhebbende jongetjes. Voor alle duidelijkheid kereltjes kijk naar de Week top 100 en zie dat 10 met 4 programma’s er in staat . De publieke zouden ook 3 miljoen halen met zo’n wedstrijd. Nogmaals 10 slaat geen deuk in een pakje boter.

 27. bOris

  Ik snak naar voetbal bij de NOS. Werd misselijk van de overspannen regie met veel te veel camerawisselingen.

 28. Tjedde

  @Anonymous

  Kun je niet echt serieus nemen van iemand zonder naam.

 29. Danny

  Ik had ook niet verwacht dat de bekerfinale zo hoog zou scoren. Was voor mij gisteren een avondje Tien met de bekerfinale, nabeschouwing en Miljoenenjacht, af en toe geschakeld naar Nederland 1 met Studio Voetbal.

 30. Waazaa

  De herhalingen van De Gouden Kooi scoren ook best goed:

  9:54: Herhaling woensdag: 149.000 (9,9%mrktaandeel)
  10:20: Herhaling donderdag: 152.000 (9,9%mrktaandeel)

 31. Anonymous

  Als eerste wil ik Tien bedanken voor het geweldigavondje voetballen. Perfect in beeld gebracht Tien heeft zich zelf goed overtroffen om een echte wedstrijd er van te maken.

  Damm wat een stelletje azijnzeikers hier niet normaal meer!! Sommige mensen blijven echt in het verleden hangen!!
  Als je echt van voetbal houdt neem je tele2 of iets dergelijks of neem een jaarkaart voor je clubje, maar hou alsjeblieft met gezever over hoe geweldig het voetbal was bij studio sport.
  De meeste zeikers hebben een selectief geheugen. Ze vergeten dat studio sport onderbroken werd door zinloze andere sporten zoals korfbal, handbal. Daarna werd er eindelijk de rest van de competitie uitgezonden. Als je echt van voetbal houdt wil je alleen maar voetbal zien en niet badmintonnen of zo.

  Tien zend precies de wedstrijden uit volgens de richtlijnen van Eredivie Nv.
  Het bestuur van de eredivisie heeft bepaald dat elke club even veel zendtijd moet krijgen en dat doet Tien. Dus hou toch op met studio sport de hemel in te prijzen.

 32. Jordy II

  Tja, Tien heeft het wel goed gedaan met voetbal, maar alle vrouwen (en mannen) die op Voetbalvrouwen zaten te wachten zijn toch flink teleurgesteld. Eerst nog ‘Voetbalvrouwen komt na de reclame’, komt dat hoofd van Wilfred terug om te zeggen dat het vervalt. En ik denk dat ze Miljoenenjacht wel hadden kunnen cancellen, een quiz, i.p.v Voetbalvrouwen, een serie waardoor nu dus de hele programmering 1 week doorschuift.

 33. Jeffrey

  Miljoenenjacht kon je niet cancelen want de trekking is gedaan en winston stond dus live ergens in het land.

 34. VTM

  De Bouwers ging gisteren van start op het Vlaamse VTM, de cijfers van gisteren

  VTM

  19.00 Het Nieuws…634.000 35,81%
  19.55 101 Vragen Aan VTM…656.000 27,87%
  20.45 De Pfaffs…631.000…23,00%
  21.25 De Bouwers…549.000…19,76%

 35. Craig

  Zijn de afleveringen van Bones nieuw? Ik had niet gekeken. :(

 36. Marcel

  Welke serie staat er eigenlijk na Voetbalvrouwen ingepland, en hoeveel afleveringen Voetbalvrouwen zijn er nog?

 37. Anonymous

  @Craig: Ja nieuwe Bones

  @Marcel: Voetbalvrouwen heeft nu dus nog aflevering 8, 9 en 10 te gaan. De dvd ligt geloof ik deze week al in de winkel, en volgens mij geen nieuwe serie hierna, maar miniseries.

 38. Marcel

  miljoenenjacht was volgens de tv gids een herhaling?

 39. Anonymous

  Dus waar ligt de fout?

 40. Martin Klomp

  De beker finale maakte maar wwer eens pijnlijk duidelijk op wat voor manier voetbal bij de commercielen wordt benaderd.

  Tijdens de fantastische wedstrijd werden we geconfronteerd met een groot aantal nutteloze shots van het publiek waarbij 2 personen wel 25 keer in beeld zijn gebracht.

  In de verlenging heb ik bijna geen wedstrijd meer gezien maar slechts vloeiende camerabewegingen over het publiek heen.

  Af en toe eens een shot van het publiek is niet erg maar dit was zeker veel te veel van het goede.

  Een grote misser van Tien.

 41. Joris

  omg wat is peking express toch een goed programma, heb echt genoten gisteren

 42. Altere

  Wel vreemd dat jullie doordeweeks niet zeiken op de CL uitzendingen, want die worden op precies dezelfde manier geregiseerd.

  Engelse, Spaanse, Italiaanse regisseurs schakelen veel naar publiekshots om de emotie van de fans zoveel mogelijk mee te brengen in de wedstrijdregie, zodat de kijkers thuis echt het gevoel hebben dat ze in het stadion zitten of beter gezegd de sfeer thuis brengen. Dat gevoel had ik gisteren ook. Echt complimenten aan de maar liefst 4 (!!!!) regisseurs die gisteren de wedstrijdregie hebben gedaan. Rob Helleman, Henk van Meerkerk, André van Meerkerk, Bas Meuleman en Jos Robbers: Chapeau!

  Verder complimenten aan Talpa Sport & EyeworksSport die gisteren gewoon goed hadden uitgepakt. Op voorhand verwachtte ik een ‘over-the-top’ show met 26 camera’s, maar onwijs meegevallen. Helaas vond ik dan de ‘sell-in-crouwd’ tegenvallen, maar dan vooral de beeldkwaliteit. Werkt dus beter bij popconcerten en awardshows. Óf dezelfde camerakwaliteit, óf geen. Maar dat is persoonlijk …

 43. lennart

  mooie cijfers voor Tien en de wedstrijd werd heerlijk uitgezonden, mooie beelden. EN ik zie ook dat fashion house naar 1700 uur is verplaats. Er word naar mij geluisterd. Mazzel

 44. het regent het regent

  Kan iemand mij vertellen wat er bedoeld wordt met ‘sell-in crowd’?

 45. Jorzz

  @Marcel

  Nee Marcel, Het eerste uur wordt meestal slechter bekeken dan het 2de uur. Het eerste uur meestal rond de 500.000 kijkers en 2de uur boven de één miljoen. Maar het 2de uur werd nu stukken minder bekeken, door voetbal…

 46. Anonymous

  zojuist bekend gemaakt door de persvoorlichter van tien.
  de zender gaat 8 dagen op zwart, want ze hebben gisteren het marktaandeel voor 8 dagen ineens gehaald.

 47. Jordy II

  @Altere: jazeker, vooral de emotie was goed vastgelegd door de camera’s. Ik vond het echt vernieuwend. Ook de camera’s in de gangen, waarmee je ook goed de sfeer kan oppakken heeft ook erg veel toegevoegde waarde. Ik vond de webcamachtige shots in het publiek wel wat hebben, naast de gebruikelijke shots van reguliere camera’s op het publiek.
  Ook het totaaloverzicht, vanuit de helikopter, was erg mooi. Helemaal stil rond De Kuip, en onder de glimmende overkapping heel wat aktie.
  Maar goed, je moet daar dus van houden. Nederlanders zijn toch weer een recht toe- recht aan volk (zie reactie’s als ene Martin Klomp) die gewoon met een biertje op de Leen Bakker bank alleen de bal in beeld willen zien. *zucht*
  In ieder geval heeft Tien wel laten zien dat het ook anders (en volgens mij ook beter) kan.

 48. KIEKEBOE

  @ Jordy II! Ik geef je helemaal gelijk! Voetbal bij tien is veel beter dan PO. Wat betreft martin klomp! Is gewoon een zielig ventje die van moeder de vrouw niks mag. Daarom spuwt hij hier zijn gal

 49. Altere

  Oeps, d’r waren er 5 (ik corrigeer mezelf alvast voordat ik voor Bonnie St. Clair/chimpansee word uitgemaakt) …

 50. Belg

  Toch wel een mooie vtm-avond gisteren

 51. Joris

  @Belg: Ja, dat zal best maar dat heeft niemand hier gezien hoor

 52. Martijnjdd

  Zelfs voor een niet voetbalfan, was de finale gisteren een spektakelstuk. Ik vond de regie goed gedaan. Met name de close-ups van spelers vlak voorafgaand aan een vrije trap vond ik erg mooi in beeld gebracht. De eindeloos herhaalde shots van dezelfde 2 supporters vond ik wel irritant. Heb je 26 camera’s … zie je steeds hetzelfde duo in beeld.
  En van 16 tot 22 uur betekent een non-stopuitzending van 6 (!!) uur voor één wedstrijd (oké met verlenging en strafschoppen) was voor mij iets teveel van het goede.

  Jammer dat Voetbalvrouwen verviel (terwijl het tot het laatst werd beloofd), maar wat in het vat zit verzuurd niet!

 53. Johan B.

  Martijnjdd, dan was je volgens de kijkcijfers niet de enige. De voorbeschouwing trok slechts 400.000 kijkers, de wedstrijd dus 3 miljoen.
  En wat bovenstaande commentaren betreft : ben zelf voorstander van voetbal bij de PO, althans samenvattingen van de ere-divisie. Maar voor rechtstreekse uitzendingen maakt het niet uit of ik 10 minuten reclame zie bij 10 of bij de NOS. Verder wil ik wel toevoegen dat er door o.a. NOS, maar ook bv. ARD/ZDF, gevraagd is aan de Spanjaarden en Italianen iets minder scheutig met de herhalingen e.d. te zijn. Dus het verwijt aan de NOS omtrent dat punt gaat niet op. Dit ligt aan de zenders die het daar uitzenden (commerciele zenders trouwens). En ja, hoeveel er naar Langs de Lijn geluisterd hebben, vast geen 3 miljoen dit keer.

 54. Danny

  Zondag zond Tien de zinderende bekerfinale uit tussen AZ en AJAX. Gemiddeld drie miljoen kijkers bekeken de live wedstrijd. Dat heeft Tien gemeld aan Tienfan.nl

  De spannende ontknoping – het nemen van strafschoppen – werd zelfs door meer dan 4 miljoen mensen bekeken. Ruim 4,3 miljoen kijkers zagen uiteindelijk Edgar Davids de winnende strafschop nemen. bron Tienfan.nl

 55. Anonymous

  Er stond hier gisteren toch een krantenartikel van een regiokrantje? Ajax had excelsior gekocht?? Waar is dat stukje gebleven??

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.