1,1 miljoen kijkers voor TV Show Pim Fortuyn


De kijkcijfers van zondag 6 mei 2007 (SKO)

TV Show: Pim Fortuyn, hij had er zin an (TROS, Ned1, 21:32) – De speciale afle- vering van TROS TV Show, waarin werd teruggekeken op de twee interviews die Ivo Niehe met Pim Fortuyn had, werd zondag door 1.057.000 kijkers (madl: 14.3%) bekeken. Acteur Helmert Woudenberg, die voor een toneelstuk in de huid van de vermoorde politicus kroop, weet nog precies waar hij was toen Pim Fortuyn op 6 mei 2002 werd vermoord. “Ik was aan het repeteren in de Stadsschouwburg van Amsterdam.”

Woudenberg vervolgt bij TVgids.nl: “Ik liep net naar de portier om een sleutel te halen. Daar hoorde ik dat Pim Fortuyn was vermoord. Ik was geschokt. Ik had niet gedacht dat zoiets in dit land zou kunnen gebeuren. Ik heb met grote verbazing gekeken hoezeer mensen geraakt waren door zijn dood. Het waren Diana-achtige taferelen.” De wereldomroep heeft een hoorspel gemaakt, waarin Pim Fortuyn vijf jaar na zijn moord vertelt over de laatste minuten van zijn leven en over de verkwanseling van zijn gedachtengoed. “Het is precies zoals het is“, zegt Marten Fortuyn.

Finale KNVB Beker AZ – Ajax (Tien, 17:56) – Ajax heeft de finale om de KNVB-beker gewonnen. In een duel met AZ, waarin Ajacied Gabri rood kreeg, trok het elftal van Henk ten Cate uiteindelijk aan het langste eind. AZ kende een bliksemstart: de ploeg kwam al na 4 minuten op voorsprong door Dembele. Een kwartier later stond het 2-0, maar de arbiter keurde de goal af wegens hands van AZ-speler Donk. Snel na rust maakte Huntelaar de 1-1. Ajax won na een strafschoppenserie. AZ-coach Louis van Gaal: “Ik vond het ook teleurstellend dat we na de verlenging de strafschoppen voor de tribunevakken met Ajax-supporters moesten nemen. Ik dacht aanvankelijk dat de commerciële zender Tien dat had geregeld. Dat was echter niet zo. Het lag opnieuw aan scheidsrechter Van Egmond. Die had voor de wedstrijd al bepaald aan welke kant de strafschoppen werden genomen. Dat gebeurt nergens in de wereld. In andere landen bepaalt het lot op welk doel de strafschoppen worden genomen.” AZ – Ajax werd door 2.993.000 kijkers (madl: 47.8%) bekeken bij Tien.

Dancing with the Stars (RTL4, 21:35) – Patricia Paay treedt weer op met de Star Sisters. In Dancing with the Stars trad de vrouwengroep op voor een publiek van 847.000 kijkers (madl: 11.5%). “Vooral op het internet werd er veel over ons gesproken. Er werd gevraagd waarom de Star Sisters, net als de Dolly Dots en Luv, ook niet weer bij elkaar zouden komen“, vertelt Paay in De Telegraaf. “Onze producer John van Katwijk trok ons over de streep. Adam is veel op zakenreis in Amerika en Engeland en onze dochter Christina is nu bijna zeventien en een grote meid. Daar ben ik enorm trots op. Ze draagt het haar precies zoals ik.” Volgens Patricia ‘kopieert’ Christina haar een beetje. “Ze heeft de hersens van haar vader, de charme van haar moeder en de benen die ik nooit heb gehad, haha. Ze is een kanjer. Ze stelt me ook altijd vol trots voor aan haar vrienden. En dan zeggen die jonge jongens: ‘Your mum is very sexy!’ Ja, die jongetjes van tegenwoordig zijn anders dan die van vroeger, haha. Ach, Yvonne, Ingrid en ik zijn alledrie moeders die hun kinderen hebben grootgebracht. Onze taak is volbracht en er is weer ruimte voor iets anders.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen