Meeste vloeken bij BNN en Robert Jensen

Jongerenomroep BNN was in 2006 met een gemiddelde van 6,7 vloeken per uur opnieuw de omroep met de meeste grove taaluitingen. Daarna komen bij de publieken de VARA (4,3) en de VPRO (3,3), die van de tweede naar de derde plaats is gezakt. Dat staat in de Vloekmonitor, een onderzoek in opdracht van de Bond tegen het Vloeken. Veronica voert met gemiddeld 3,5 uitingen de ranglijst bij de commerciëlen aan, gevolgd door muziekzender MTV (2,4).

In de lijst met programma’s waarin het meest wordt gevloekt, staat de talkshow van Robert Jensen op RTL 5 ruim voorop. Dan volgen Wakker worden met Valerio (TMF), Lotte (Tien) en Wildboyz (MTV). In programma’s van de NCRV, EO, NOS en Teleac/NOT komen de minste grove taaluitingen voor (minder dan 0,7 per uur).

Vorig jaar werd ongeveer 112.000 keer godslasterlijke of ruwe taal gebruikt, 13 procent meer dan een jaar eerder. Ruim 60 procent van de gevallen zijn verwijzingen naar geslachtsdelen. Voor meer dan 20 procent gaat het om de klassieke vloek, die gedefinieerd wordt als misbruik van de naam van God.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen