Lucille Werner presenteer Lingo Bingo Show

Met de ‘Grootste Bingo show ooit’ lanceren de Tros en de Sponsor Loterij een actie die zoveel mogelijk geld bij elkaar moet brengen voor een nieuwe polikliniek voor het VUmc Cancer Center Amsterdam. Met de nieuwe polikliniek is het mogelijk om binnen enkele dagen een diagnose te stellen en zo patiënten sneller te kunnen behandelen. Hierdoor is de kans op genezing van kanker gro- ter. Om de actie te ondersteunen pre- senteert Lucille Werner vanaf 27 mei vijf weken lang de Lingo Bingo Show.

Lucille speelt in de uitzendingen met vier teams van bekende Nederlanders Lingo. De Lingo Bingo Show heeft bovendien reportages van Ivo Niehe en een enthousiasmerende rol is weggelegd voor Mies Bouwman. Voor het publiek vallen er in de show prijzen te winnen, variërend van een televisie, een reis of een auto.

Om heel Nederland aan het bingoën te krijgen zullen diverse winkelketens Bingokaarten onder haar klanten verspreiden, aldus een woordvoerster van de TROS. Op zondag 1 juli zendt de TROS de finale van ‘De grootste Bingo show ooit’ uit. “Vanuit de studio in Utrecht waar de grote televisiefinale plaatsvindt, wordt regelmatig naar Ahoy Rotterdam overgeschakeld waar Lucille Werner met duizenden mensen Bingo speelt. In een zinderende finale spelen zij samen met de kijkers thuis om een groot aantal prijzen, minimaal 299.999(!). Met elkaar steunen zij zo massaal het VUmc.

Voor de bouw van de nieuwe polikliniek is in totaal 25 miljoen euro nodig. Van elk verkocht Sponsor Loterij-lot van 6,80 euro gaat de helft naar het VUmc Cancer Center Amsterdam. “Met het geld kunnen topspecialisten werken aan een doorbraak op het gebied van een snellere behandeling van kankerpatiënten. De nieuwe poli zal dan ook als voorbeeld dienen voor andere kankercentra in Nederland.

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen