EO’s Korenslag stuurt koor naar huis

Het koor ‘Euphonion Singers’ doet defi- nitief niet meer mee aan het programma Korenslag, hoewel ze eerder met positief gevolg auditie hadden gedaan. Dat meldt een woordvoerder van de EO. “Het koor uit Wilsum en de EO kwamen he- laas niet op een lijn over de voorwaar- den van deelname“, aldus de zegsman. De Euphonion Singers waren voor de uitzending van donderdag ingepland, de tweede aflevering van Korenslag. In plaats daarvan heeft de EO een soort- gelijk koor gevraagd.

‘Song and Relation’ uit Emst is zaterdag – met enthousiasme van beide kanten – bereid gevonden op te komen treden. “Het was voor de EO een forse tegenslag toen bekend werd dat Euphonion Singers niet aan Korenslag mee zou doen. Vooral omdat de live-uitzending al voor aanstaande donderdag gepland staat en dan is het extra teleurstellend dat een kwaliteitskoor zich daar niet zal presenteren. De EO benadrukt het te betreuren dat dit de uitkomst van de onderhandelingen is geworden.

De zoektocht naar een vervangend koor is direct in werking gesteld. Naar aanleiding van de audities zijn diverse koren in reserve gehouden. De EO koos voor Song and Relation, omdat zij vanwege hun uitstraling en genre de beste vervanging vormen.

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Ali B is terug in het land: moeten de paparazzi op hem jagen of hem met rust laten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen