Directeur RTL 4: ‘Sterrenformats zijn passé’

De televisiekijker had de afgelopen maanden ruime keuze uit de diverse sterrenprogramma’s op televisie. Wim ter Laak, programmadirecteur van RTL4, denkt dat de grens wel bereikt is. “De moeder van al die sterrenprogramma’s is toch Dancing With The Stars geweest, wat een ijzersterk format blijft. Daar is het allemaal mee begonnen. Daarna zijn er veel spin offs geweest“, vertelt Ter Laak in het Algemeen Dagblad. Dancing with the Stars en So you wannabe a popstar? scoren momenteel tegenvallende cijfers.

Het lijkt erop dat de RTL-directeur klaar is met sterrenformats. “Op de tv-beurs in Cannes ben ik weer van alles tegengekomen: autoracen, paardrijden, bobsleeën en synchroonzwemmen met de sterren. Eerlijk gezegd: ik geloof er niet in.

Eyeworks-directeur Robert van den Boogaard, verantwoordelijk voor Sterren Dansen op het IJs en So You Wannabe a Popstar, gelooft niet dat sterrenprogramma’s hun langste tijd hebben gehad. “Het gaat er om of je er een goed programma van maakt. Quizen en reality als genre raken toch ook niet uit? Nee, het gaat om de kwaliteit en originaliteit. Tuurlijk is Nederland nu een beetje overvoerd geraakt. Dat RTL’s Dancing With The Stars het nu minder doet, snap ik wel. Dat heeft die zender over zichzelf afgeroepen door direct erna met een ijsdansshow te komen, wat natuurlijk de overtreffende trap is. Daarna is stijldansen weer wat gewoontjes.

Ook Tina Nijkamp, programmadirecteur van SBS6, sluit zich daarbij aan. Of ze op haar eigen zender in het najaar komt met een nieuw sterrenprogramma wil ze uit concurrentieoverwegingen niet verklappen. “Maar het is niet uit“, zegt ze stellig. “Het ligt er gewoon aan wat het is. En of het leuk is om naar te kijken.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen