CDA wil dat BNN stopt met Donorshow

Het CDA wil dat BNN stopt met de voorbereidingen van De Grote Donorshow, die de omroep vrijdag wil uitzenden ter nagedachtenis aan zijn overleden oprichter Bart de Graaff. CDA-mediawoordvoerder Joop Atsma vindt het een verkeerd en verwerpelijk idee van BNN en tv-producent Endemol. “Dinsdag in het vragenuurtje roep ik minister Ab Klink (Volksgezondheid) en Ronald Plasterk (Media) erover naar de Tweede Kamer“, aldus Atsma vandaag aan het ANP.

Ik wil dat zij er een stokje voor steken, dit kan echt niet. Ook wil ik dat zij met BNN over de kwestie in gesprek gaan. BNN lost het ene probleem met het andere op. Hoe moeten de twee afgewezen patiëntjes zich wel niet voelen na de uitzending?

In De Grote Donorshow (20.30 uur, Ned. 3) krijgt de ongeneeslijk zieke Lisa (37) de keuze aan wie van drie jonge nierpatiëntjes zij het liefst een nier afstaat. De kijkers kunnen haar adviseren door te smsen. “Als commerciële zenders met zoiets op de proppen waren gekomen, dan was de wereld te klein”, vult Atsma aan.

De Grote Donoravond wordt gepresenteerd door Patrick Lodiers. (Foto: Anne Timmer)

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen