453.000 kijkers voor Vijf jaar tuin op zijn buik


De kijkcijfers van vrijdag 25 mei 2007 (SKO)

Vijf jaar tuin op zijn buik (BNN, Ned3, 20:32) – In een speciaal programma, vijf jaar na de dood van Bart de Graaf, bliezen bekende BNN-presentatoren vrijdagavond roemruchte programma’s van Bart nieuw leven in. Zo was Filemon Wesselink te zien als stalker in de Stalkshow. Zelf heeft Filemon Bart amper meegemaakt. “Ik heb hem alleen een keer de hand geschud“, aldus Wesselink bij TVgids.nl. Toch is de in- vloed van de BNN-oprichter volgens hem nog steeds voelbaar.

Wesselink: “Vooral bij de leiding van BNN merk je dat. Televisiedirecteur Maarten van Dijk verwoordde dat mooi. Hij zei dat alle presentatoren bij BNN een stukje van Bart hebben; als je ze bij elkaar optelt, krijg je Bart. Dat vind ik een mooie vergelijking.” Volgens BNN-gezicht Nicolette Kluijver heeft iedereen bij BNN Bart de Graaff en zijn ideeën nog steeds continu in z’n hoofd. “Het gebeurt wel eens dat ik ’s avonds laat door een verlaten BNN-gebouw langs al zijn foto’s loop. Dan heb ik bijna het idee dat zijn geest hier nog rondwaart.Katja Schuurman is één van de ‘oude’ BNN-presentatoren die Bart persoonlijk gekend hebben. “Hij heeft voor BNN de toon gezet met zijn vrolijkheid en het plezier dat hij in het programmamaken had. Die vrolijke noot zie ik ook bij mezelf terug; ik kan een ontzettend blije Harrie zijn.” Vijf jaar tuin op zijn buik werd door 453.000 kijkers (madl: 8.7%) bekeken.

Goede tijden slechte tijden (RTL4, 20:02) – Actrice Carolien Spoor, Florien in Goede tijden slechte tijden, heeft zich in de soap ontwikkeld van een labiele tiener tot een zelfbewuste jonge vrouw. “Echt ontzettend gaaf“, vertelt Spoor in Televizier. “Florien is reëler geworden en subtieler in haar aanpak. Ze wil er verzorgd uitzien, ze is modebewust en gek op shoppen, net als ik. Daardoor is ze iets dichter bij mezelf komen te liggen. Maar het blijft interessant om haar te spelen: er zijn nog tientallen verschillen tussen ons.” Dat Florien verkering krijgt met Milan, Robin Zijlstra, vindt ze leuk. “Het is gek om te acteren dat je verliefd bent en te zoenen voor de camera, maar ook heel spannend. Vooral omdat Florien nog iets met Noud heeft. Dat maak de uitdaging nog groter.” Spoor is verloofd met Zoop-acteur Jon Karthaus. “Ik vind Robin ontzettend aardig en leuk om mee te spelen, maar Jon heeft echt alles wat ik in een vriendje zoek.” Goede tijden slechte tijden trok vrijdag 877.000 kijkers (madl: 19.3%).

Adieu BZN (TROS, Ned1, 21:32) – BZN heeft een eigen set postzegels gekregen. De Volendamse band ontving het eerste exemplaar van de set maandag uit handen van postbode Siemen (Joep Onderdelinden), bekend uit de kinderserie Zaai. De BZN-postzegelset bestaat uit een speciaal ontworpen boekje met daarin een hitoverzicht, foto’s en postzegels van de individuele bandleden en de hele band samen. De band, met onder anderen Jan Keizer en Carola Smit, gaat deze zomer na 41 jaar uit elkaar. De groep had hits met onder meer ‘Mon amour’, ‘Just an illusion’ en onlangs met het toepasselijke ‘Goodbye’. Op 16 juni is er een groot afscheidsconcert in Ahoy Rotterdam. In de realitysoap Adieu BZN, dat vrijdag 1.339.000 kijkers (madl: 24.4%) scoorde, is te zien hoe het afscheid de bandleden vergaat.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen