Blik op de Weg in voortbestaan bedreigd

Het AVRO-programma Blik op de Weg wordt in zijn voortbestaan bedreigd. Koos Spee, landelijk verkeersofficier van justitie, wil niet langer dat de politie aan het programma meewerkt. Het openbaar ministerie heeft vooral moeite met het feit dat programmamaker Leo de Haas geen afspraken wil maken over de inhoud van zijn programma. “De Haas wijst elke vorm van invloed of overleg af, maar hij wil wel onze medewerking. Zo werkt het niet“, zegt een woordvoer- der van het OM in Trouw..

De Haas zegt onafhankelijk te willen blijven en daarom geen invloed van het openbaar ministerie te dulden. De Haas: “We hebben bijvoorbeeld eens precies uitgelegd wat de regels zijn over getint folie op autoruiten. Naar aanleiding daarvan zijn veel mensen in beroep gegaan tegen hun boete en die hebben allemaal gelijk gekregen. Zoiets komt het openbaar ministerie niet goed uit.

Een aantal politieregio’s heeft het advies om niet meer met De Haas samen te werken, naast zich neer gelegd. Het OM werkt wel samen met het vergelijkbare SBS 6-progamma Wegmisbruikers. Daarin krijgt verkeersofficier Spee de gelegenheid om verkeersregels uit te leggen en het beleid van het OM toe te lichten.

Spee zou ook moeite hebben met De Haas als presentator. Die zou namelijk hebben gezegd dat hij regelmatig idioot hard rijdt. “Niet waar“, reageert De Haas. “Ik heb één keer veel te hard gereden. Ik heb ook wel eens gezegd dat ik twijfel aan het nut van een boete voor iemand die 126 op de snelweg rijdt. Dat is Koos Spee onwelgevallig.

De makers van Blik op de Weg hebben inmiddels een website geopend waarop steunbetuigingen achtergelaten kunnen worden.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen