‘Artsen moeten niet meewerken aan Donorshow’

De artsenorganisatie KNMG vindt dat artsen niet mee moeten werken aan De Grote Donorshow, die BNN vrijdag zal uitzenden. Hierin zal de ongeneeslijk zieke Lisa kiezen wie na haar overlijden haar nier krijgt. De artsenorganisatie waardeert dat BNN aandacht vraagt voor het tekort aan orgaandonoren, maar de manier waarop stuit de KNMG tegen de borst. “Het leed van mensen mag niet het onderwerp zijn van een amusementsprogramma”, aldus de KNMG bij het ANP.

Volgens de artsenorganisatie moet medisch worden onderzocht of de nier geschikt is voor de kandidaat. De kans is dus buitengewoon klein, schrijven de artsen, dat de keus van de vrouw werkelijk tot een transplantatie zal leiden. (Foto: Anne Timmer)

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen